Ritverslag 26-07-20

Ritverslag 26-07-20

Udenhout


Slechts 6 man aan de start voor deze wederom mooie tocht.  Maar die 6 hebben dan ook genoten van 101 km door Helvoirt, Heukelom, Berkel enschot, randje-Tilburg en Udenhout. Beetje tegenwind in de ochtend maar een voorzichtig zonnetje maakte veel goed. Alleen te veel klinkers was het verwijt. Met dorpen als Esch Helvoirt Udenhout en Cromvoirt is het ook lastig om geen klinkers in je rondje te hebben. Tonnie verdenkt mij er zelfs van dat ik die klinkers bewust in de route opneem ....niets is minder waar. Maar het kwam toevallig zo uit. Woutje was wat verbolgen over de pauzelocatie, veel te laat op de route was zijn commentaar. Het is echter moeilijk om een locatie te vinden die vanaf 10:00 uur open is op zondag. Brasserie De Kat (Udenhout) was dat wel en de gastvrouw was vorige jaar zo enthousiast over onze aanwezigheid dat ik De Kat weer graag in de tocht van vandaag op nam. Dit jaar was de uitbaatster echter niet zo gezellig. André werd er al meteen op aangesproken dat hij zijn fiets niet tegen een bankje aan mocht zetten want daar zouden mogelijk gasten willen gaan zitten. Een terras voor ik denk 100 personen waar 4 mensen zaten en dan zouden de volgende 4 mensen net op dat ene bankje willen gaan zitten. Maar goed met wat gemor werd de fiets verplaatst.

Toen we, naar het leek, een verplichte plaats op het terras kregen aangewezen en Tonnie en André wat plastic van brood en koek lieten slingeren werd ons met nadruk gewezen op de prullenbak even verder op het terras. Nee de jongedame was mogelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. De koffie werd echter in een kopje met de tekst “De Laat” geserveerd en dat deed bij Bert weer veel goed. Wout voegde daar aan toe dat het bedrijf “De Laat” naast Benier in Nieuwkuijk was gevestigd en prompt werd ook nog de verdwijning van de naamgenoot van Bert (maar deze kwam uit Made) ter sprake gebracht.

 

Kort daarna, Alfred had ook nog een bandje gewisseld op het terras, sprongen we weer op de fiets om de laatste 35 km met de wind in de poepert af te raffelen. Het was lullig maar telkens moest Tonnie worden gecorrigeerd als gevolg van de te hoge snelheid. Zeker toen hij van een snelheidsmeter aan de zijkant van de weg een groen duimpje kreeg was de spreekwoordelijke beer los. Toen we Maliskamp hadden gehad werd het gevaarlijk donker achter ons en vroeg Tonnie zich af of we nog wat harder hadden kunnen fietsen want hij vreesde dat we net niet droog thuis zouden komen. Bij het passeren van het Autotron keek ik kom en zag ik een gordijn van regen achter ons aankomen met wat spatjes haalde we nog net de fietstunnel maar toen brak de hel los. Samen met nog wat verdwaalde fietsers hebben een 5-tal minuutjes geschuild. Zo dicht bij huis is dat bij mijn weten nog nooit geweest. In de polder kan ik mij nog een ritjes vanaf de Posbank herinneren dat we een vergelijkbare bui op ons dak kregen. Uiteindelijk waren we nog om 12 uur thuis. Een heerlijke fietsochtend om de dag met een goed gevoel de volbrengen.

 

Volgende week de derde vakantierit vertrek wederom om 08:00 uur. Zij die op vakantie zijn of gaan wens ik het allerbeste toe. Deze week gaan de temperaturen omhoog en aanstaande donderdag en zondag zullen wat tropischer aandoen. Hopelijk sluiten er weer wat meer mensen aan.