Ritverslag 26-05-2019

Ritverslag 26-05-2019

Nulandse lentetocht


De eerste Nulandse Lentetocht is al weer achter de rug. Om 07:05 uur meldden zich de eerste deelnemers aan onze nieuwe uitdaging, een toertocht op de weg met afstanden van 80 en 110 km. Voor de mensen op de gewone en/of elektrische fiets waren er ook afstanden van 30 en 45 km.

De langere routes liepen door of langs plaatsen als Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch, Mariaheide, Volkel, Wilbertoord, Wanroij, Handel, Boekel, Keldonk en Erp.

De kortere routes door of langs Maliskamp, ’s-Hertogenbosch, Den Dungen, Berlicum, Heeswijk en Vinkel.

 

Het uitzetten op zaterdag bleek achteraf een hele klus die we een volgende keer anders aan moeten pakken. Maar de deelnemers aan onze tochten waren zeer enthousiast over de routes en de wijze van uitzetten. Bij de korte afstanden werden we gisterenochtend geconfronteerd met de Vestingloop in Den Bosch en een tijdrit van fietsclub Vlug Trug uit Den Dungen. Pijlen die verdomd veel op elkaar leken liepen ineens door elkaar heen en dranghekken blokkeerden delen van onze geplande routes.

Na kort overleg en inventiviteit van Martijn, Carlos, Jos en Alfred merkten de fietsers hier maar weinig van.

 

Op de lange afstand stond ter hoogte van Vorstenbosch een pijl verkeerd gericht gelukkig waren een aantal deelnemers uit die plaats vanuit huis uit begonnen en konden zij ons vroeg inlichten.

De zorgen over de pauzelocatie in Boekel bleken onterecht. De Mouthoeve had het keurig voor elkaar en afgezien van de kou op het terras (lag uit de zon en in de wind) was iedereen, het bedienend personeel en de fietsers enthousiast over deze locatie.

Doordat het afwijkende deel van de 110 km voor de pauze lag kwam iedereen keurig gespreid bij de pauze aan en was er zelden een opstopping bij het ‘buffet’.

 

Uiteindelijk hebben ongeveer 250 renners en 50 recreanten deelgenomen aan de eerste Nulandse Lentetocht. Wij als organisatie hadden dit deelnemersaantal gehoopt en mogen dan ook zeker niet ontevreden zijn. Volgens mij reden genoeg om dit initiatief voort te zetten.

 

Na afloop was het nog een tijdje onrustig bij ’t Leeuwke in Nuland. Nulandse fietsclubjes en natuurlijk wij als organisatie hebben het terras nog bevolkt tot halverwege de middag.

Een ietwat onverzorgde man trok ieders aandacht. Hij beweerde de broer van Addie van den Krommenakker te zijn en had zijn broek, die overigens al een aantal jaren niet gewassen was, ook met die tekst bedrukt. Hij deed het voorkomen of hij onze tocht gefietst had maar zijn racefiets die uitgedost was met allerlei prullaria trok een deelname in twijfel. Hij vertrok tot drie keer toe om telkens weer terug te komen en een sigaretje op het terras op te steken.

Daarna ging iedereen hun eigen weg. Bert en Joop naar Nulandia en Maarten en Carlos naar de Guld in Geffen en de rest elders.

 

Volgend jaar weer een Nulandse Lentetocht..?!...Aanstaande donderdag, Hemelvaartsdag, fietsen we het rondje Leur. We vertrekken voor deze 100 km om 08:00 uur op het plein.