Ritverslag 24-05-20

Ritverslag 24-05-20

Rondje Udenhout


Koortsachtig overleg tussen de bestuursleden op zaterdagavond leverde een andere dan de geplande route op. Reden: de keiharde westenwind die het geplande rondje Boekel heel zwaar zou gaan maken, zeker nu we nog met viertallen uit de voeten moeten zien te komen. Dan eerst toch maar naar het westen toe en met de wind in de rug op huis op aan. Achteraf en ook vooraf een goede beslissing.

 

Joop had een rondje Berkel-Enschot in gedachten, maar of het dat ook daadwerkelijk is geworden, weet ik niet. Ik hoorde in Udenhout namelijk iemand roepen: “De kortste weg naar huis.” Dat duidt niet op een voltooide tocht. We reden met acht man (2x4 man) in de richting Vinkel/Ballekum en van daaruit naar Den Dungen en Schijndel. Ook werd Gemonde aangedaan en ook Liempde. Via Boxtel reden we richting Oirschot, dat we uiteindelijk links lieten liggen. Vervolgens hebben we het buitengebied van Oisterwijk uitgebreid doorkruist. Daarna waren Berkel-Enschot en Tilburg aan de beurt.

Vlakbij de brouwerij van La Trappe kreeg André opnieuw problemen met zijn achterwiel. Andermaal een slag erin; om gek van te worden. Gelukkig konden we door. Na een paar viaducten van snelwegen en een spoorwegovergang bij Heukelom kwamen we in Udenhout. We hoopten daar ergens een lekkere bak koffie te kunnen krijgen. Dat lukte uiteindelijk bij een benzinepompstation midden in het dorp. Geen superlocatie maar wel heerlijke koffie en een lekkere gevulde koek.

Inmiddels begon de lucht wel heel grijs te kleuren en de wind wakkerde nog wat verder aan. Dat laatste was niet erg, want we zouden deze voornamelijk nog van achteren hebben. Uiteindelijk begon het pas rond Den Dungen serieus wat te regenen. Dat betekent dat we sinds lange tijd toch weer een keer met unnen tod over de fiets zullen moeten. Niet erg, want pas dan ontdek je eventuele onvolkomenheden aan je fiets.

We fietsten vandaag een heel mooi rondje van net geen 100 km met net geen 30 p/u gemiddeld. Goed zat zou ik zeggen.

 

Donderdag fietsen we vanaf 18.30 uur als vanouds weer een rondje van 60 km.

Maandag (tweede pinksterdag) staat het rondje Reichswald-Ooypolder weer op het programma.

We fietsen 130 km en we vertrekken om 07.30 uur.

Ik las net dat na Corny ook Carlos heeft besloten om af te zien van deelname aan het fietsweekend. Reden: te weinig gefietst. Tja, dat had ik ook wel kunnen verzinnen.