Ritverslag 22-09-2019

Ritverslag 22-09-2019

Handel


Ik sprak zojuist Germa en de kans is heel groot dat André morgen (dinsdag) naar huis komt om verder te herstellen van zijn verwondingen die hij opliep bij een zware valpartij afgelopen donderdag. Dat is goed nieuws en we hopen dat hij snel en goed zal herstellen.

Donderdag waren we nog met 11 man, maar gisteren met slechts zes leden.

Gezien de zuid-oosten wind reden we richting Boekel om alvast te kijken hoe we volgend jaar onze Lentetocht verder gestalte kunnen geven als we zouden gaan pauzeren in Handel.

We reden dus voor een belangrijk deel over bestaande wegen, maar ergens bij Boekel had Joop nieuwe stroken bedacht om uit te kunnen komen in Handel en daarmee Boekel zelf te omzeilen.

Dat lukte prima, met dien verstande dat er nog een alternatief moeten worden gezocht voor een kilometer lange zand-grintpad die op ons pad kwam. We kwamen na exact 45 kilometer aan bij café ‘t Hart in het mooie dorp Handel. Niet alleen wij, maar ook een enorme groep andere tourfietsers kozen voor dit terras. Gelukkig was de eigenaar dit soort hoeveelheden gewend, want in korte tijd was iedereen voorzien. De koffie was echter lauw en slap en het laatste stukje van het appelgebak was zo hard als beton. Dat viel dus nog niet echt mee. We zullen ons moeten beraden  of we hier met onze lentetocht naar toe gaan. 

De terugweg van 45 km bestond ook voor een belangrijk deel uit bekende wegen. Alleen het eerste stukje rond Boekel was nieuw. Ondanks dat we maar met zes man waren, best veel wind hadden en heel veel bochten, kwamen we toch uit op een gemiddelde van 30.5 km per uur.

Dat betekent dat we dus flink aangepoot hadden en dat was ook zo. Ik was dan ook lekker moe toen ik thuis kwam.

 

Volgende week rijden we de Eftelingentocht over een afstand van 90 km. We vertrekken om 08.30 uur.

Donderdag rijden we onze laatste donderdagtocht. We vertrekken om 18.00 uur voor een rondje van 45 km.