Ritverslag 21 en 28 juli 2019

Ritverslag 21 en 28 juli 2019

Lieshout


Rats vergeten om over de tocht van vorige week een verslag te schrijven.

Op zich ginne ramp ware het niet dat Joop weer iets nieuws had verzonnen  in de buurt van Berkel-Enschot, Tilburg, Heukelom en Udenhout. Het werd een prachtige zomertocht over ruim 100 km die we met maar liefst 12 leden reden. Pauze hadden we op een nieuw adres net buiten Udenhout. Een prima plekje met goei grei, een leuk terras en fijne bediening. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Vandaag een nieuwe verrassing in de vorm van een bijna 100 km lange tocht in een ruime lus rond Lieshout. Dit keer slechts 7 man aan het vertrek. Het keek al wat grijs in het begin, maar rond Gerwen begon het toch aardig te regenen. Net voor Stiphout reed Gerard lek en even later nog een keer. Toen bij het verwisselen het nog een keer mis ging, raakten we door onze bandjes met lange pinnen heen.

Ook Tonny reed nog een keer lek, net toen ik op het viaduct over het kanaal bij Heeswijk een ultieme jump wilde plaatsen. Het werd ook dit keer een mooie vakantietocht.

Onderweg zagen we in de buurt van Gerwen nog een drietal honden die een zeer grote gelijkenis vertoonden met wolven. Iemand dacht dat het daadwerkelijk wolven waren en ik sluit het niet uit. In de buurt van datzelfde Gerwen reed een oude baas op een soort racefiets en hij verlangde weer terug naar de 40 graden van afgelopen week. Mafkees. Pauze hadden we op de markt in Lieshout, waar het goed toeven was. De kroegbaas nam de moeite om de verhoudingen tussen Bavaria en La Trappe even uit de doeken te doen. Een verhelderend verhaal.

Op de weg terug etaleerde Wout nog even zijn stijgende vorm.

Volgende week andermaal een vakantietocht van 100 km. We vertrekken om 08.00 uur.