Ritverslag 21-06-20

Ritverslag 21-06-20

Land van Heusden en Altena


Voor mijn favoriete rondje door het Land van Heusden en Altena waren 12 leden komen opdraven. Behalve de deelnemers aan het weekend waren dat Jack, Tonnie en Wout.

 

Het was prachtig weer en de wind stond gunstig.

Joop had de route op onderdelen aangepast, zodat we niet door Babylonienbroek en Dussen kwamen. Dat laatste was niet helemaal waar, want net buiten de bebouwde kom van Dussen werd iets geroepen wat  ik interpreteerde als “lek”. Ik dacht ik heb nu wat tijd en ga eens kijken waar we ons precies bevinden. Dat was me binnen 1 minuut duidelijk. In Dussen dus.

Toen ik terugkeerde naar de vermeende plaats van de lekke band was er niemand meer te bekennen. Ik dacht zo snel is er nog nooit een lekke band verwisseld. Daar stond ik dus te knipperen zonder telefoon en geen idee waar de rest was. Toen maar op goed geluk in de richting van Geertruidenberg gescharreld. Ik wist dat we daar de Bergse Maas zouden oversteken.

Toen ik op een gegeven moment naar links keek, zag ik in de verte onze groep stilstaan. Dus rap omgekeerd en weer aangesloten bij mijn fietsvrienden.

Toen bleek dat Jack, Joop en André mij nog aan het zoeken waren. Ik werd op dat moment overweldigd door een vlaag van emotie door zoveel bezorgdheid over mijn welzijn. Men dacht zelfs dat ik getroffen was door een dodelijk hartinfarct en in de plomp was beland. Wout sprak in extremis over een beginnende dementie. Niets was minder waar gelukkig.

Het toeval wil dat op exact dezelfde plaats ons zeer gewaardeerd lid Henk Schuurmans werd getroffen door meervoudige materiaalpech. Het werd Henk toen dusdanig veel dat hij een soort van oerkreet slaakte die in de hele Biesbosch hoorbaar moet zijn geweest en vervolgens zijn fiets in de sloot smeet. Toen ik op de mij bekende subtiele wijze er tegen Henk nog een grapje over maakte waren de rapen helemaal gaar. Ik ben toen toch maar even uit zijn buurt gebleven. Gelukkig heeft Henk het mij weer snel vergeven en zijn we heel fijne fietsmaoten gebleven. Ik denk nog vaak en met heel veel plezier terug aan de tijd dat Henk met ons meefietste.

 

De volgende aanpassing van de route was gelegen rond Gravenmoer. Daar reden we richting Dongen in plaats van richting Vaart. Daarna was de route naar pauzeplaats De Moer aangepast. De ober leek wat aan de slome kant, maar uiteindelijk werden we prima bediend.

De volgende aanpassing diende zich aan rond de Elfteling. Jammer genoeg was het inmiddels zo druk geworden dat - in ieder geval ik - niet kon genieten van de nieuwe stroken rond “De Kets”.

Uiteindelijk reden we via de Rustende Jager en Vught weer op huis op aan. Ik had er 110 op de teller en gemiddeld toch weer boven de 30.

 

Dinsdag en eventueel donderdag is er voor de liefhebbers nog de gelegenheid om de bestaande vorm nog wat verder aan te scherpen voordat we het jaarlijks fietsweekend gaan beleven. Ik verwijs naar de berichten van Joop daarover.

Tonnie wens ik veel plezier bij het bruiloftsfeest van zijn dochter.