Ritverslag 21-05-20

Ritverslag 21-05-20

Berg en Dal


Of het lag aan het vroege vertrekuur of aan het pittig aantal kilometers weet ik niet, maar in tegenstelling tot afgelopen zondag (10 man) waren we nu maar met 7 leden.

Ik zeg het vaker, maar het gold ook voor vandaag, de thuisblijvers kregen ongelijk.

 

Joop had weer een fantastisch rondje Berg en Dal uit de hoge hoed getoverd, met tal van nieuwe stroken. Uiteindelijk kwamen we uit op een kleine 115 km. Ook het weer was geweldig. Nog niet dat hele hete zomerse weer, maar koel aan de start en lekker warm aan het einde. Zelfs ik, die toch bekend staat als koud-weer fietser, ondervond nauwelijks hinder van de toch best hoge temperatuur, ondanks de gebruikelijke straffe klimmen rond Berg en Dal. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we D’n Ouwe Holleweg lieten liggen ondanks mijn smeekbede om die erbij te nemen. Ik werd echter overruled door de rest en slechts met heel veel moeite legde ik me neer bij dat besluit. We besloten om via de Zevenheuvelenweg naar De Meule te fietsen om te kijken of we daar een kop koffie/thee konden scoren. Niet dus, alles dicht. Wel was het nabij gelegen benzinepompstation geopend. Daar dronken we koffie en aten we gevulde koeken en genoten we van een heerlijk rustmoment. Toen maar weer op huis op aan. We reden in Groesbeek vast en kwamen zo terecht in een prachtige buitenwijk van dit o zo mooie dorp. We moesten echter terug naar het centrum om de weg naar Mook te bereiken. Joop wilde kijken of in Mook de nieuwe fietsbrug over de Maas naar Kuuk al open was. Helaas was dat niet het geval en moesten we via Molenhoek op de traditionele weg ons geliefde Brabant weer zien te bereiken. Via de brug bij Linden en de gebruikelijke wegen kwamen we rond 12.00 uur weer in Nuland aan. Het was al met al een prima training voor ons aanstaande fietsweekend. 

 

Zondag fietsen we een rondje Boekel over een afstand van 100 km. Het vertrek is bepaald op 08.00 uur. 

 

Ik breng nog in herinnering het mailtje van Joop over het weekend en het mailtje van Geert-Jan over de kleding. Vergeet niet op tijd te reageren.