Ritverslag 19-07-20

Ritverslag 19-07-20

Geldermalsen


Afgelopen donderdag was het onze jaarlijkse tijdrit met na afloop de vakantieborrel. Dit jaar was het de tweede tijdrit gewoon op snelheid. De winnaar van vorig jaar Marc was verhinderd waardoor de rode loper voor Harm al was uitgerold.

De vraag was niet of hij zou winnen maar welke gemiddelde snelheid hij zou halen. Was vorig jaar nog 37.7 de winnende gemiddelde snelheid dit jaar haalde Harm 38.18 km per uur, chapeau..!!

Nummer 2, 3 en 4 weet ik nog uit mijn hoofd maar de rest zat redelijk kort achter Maarten, Jos en ondergetekende (Joop). Alleen Vincent bleek te weinig km’s in de benen te hebben met zijn gemiddelde van net boven de 27 km per uur.

 

Na afloop was de vakantieborrel bij Jos waarbij Antoinette en José als vanouds aanschoven om kort herinneringen op te halen. Het was er heel gezellig en Jos en Henriette hadden het keurig geregeld. We kwamen niets te kort en zo rond middernacht koos iedereen zo’n beetje de route naar huis met de vaste plekkers die achterbleven.

Ik had die avond nog even bespreekbaar gemaakt dat we de laatste tijd met veel thuisblijvers te kampen hadden en het goed zou zijn als het groepje op zondagochtend wat groter zou zijn…helaas…mijn speech had schijnbaar averechts gewerkt want vanmorgen stonden er slechts 6 fietsers aan het vertrek. Zelfs Bert was er niet wat zijn kansen op de kilometervreter aardig doet slinken.

 

Maar goed zij die er wel waren, Geertjan, Jack, Wout, Tonnie, André en ik waren niet minder enthousiast over de schitterende nieuwe route die ik speciaal voor deze vakantietochten had uitgezet. Het ging in eerste instantie over de gebruikelijke dijk via Gewande naar Café Treurenburg. Onderweg haalden we een eenzame strijder met zwart shirtje in die later stiekem bleek aan te hebben gesloten. Tussen Hedel en Velddriel was Jack in gesprek gekomen met deze man en Jack kwam mij vragen of het goed was dat deze oude Kruisstraatbewoner met ons mee mocht doordraaien..geen enkel probleem. Toen hij aan mijn zijde kwam fietsen bleek het Ton van Malsen oud onderwijzer en directeur van de Hoogakker. Hij fietste aardig mee en leek achteraf zelfs zo enthousiast dat hij met zijn normale fietsmaat mogelijk vaker aan zou willen sluiten…we gaan het zien.

 

In Zaltbommel gingen we over de Brug over de Waal en via Waardenburg ging het richting Meteren. Daar gingen we links langs de door Bert zo geliefde Linge. Het was dan ook spijtig dat hij er dit keer juist niet bij was. Door Deil en Enspijk ging het tot aan Beesd. Daar gingen we links terug richting het Beloofde Land. Dwars door het centrum van Tuil lieten we Haaften rechts liggen om vervolgens weer terug over de Martinus Nijhofbrug naar Zaltbommel te gaan. Midden op de brug, waar Tonnie en Geertjan hun krachten toonden door in een sprint naar boven te gaan, kwamen we Kees van Os tegen, die naar later bleek bij zijn zus een bakkie ging doen. Wij daarentegen schoven aan bij de Waterpoort voor een lekker bekske koffie met nog lekkere appeltaart.

Op het terras werd André nog geprezen over zijn benadering van een verliefd koppeltje tussen Deil en Enspijk. De jongeman en zijn gezellin waren naar alle waarschijnlijkheid op weg naar de hoogmis op zondagochtend. Hand in hand ging het fietsend over de slingerende dijk, waarop André ze toesprak met de gepaste woorden: “houdt ze goed vast godverdomme”. Naar verluidt is het meiske nog steeds ontdaan en heeft van pure ontsteltenis de communie vergeten.

 

Toen we in Zaltbommel huiswaarts keerden dacht ik iemand te missen maar goed toch reed ons groepje links richting Brunchem. Ongeveer een km verder zei ik moest Geertjan niet op kop…..toen bleek dat Geertjan er helemaal niet bij was. Gelukkig had hij de juiste richting gekozen en kon na een kort telefonisch contact even later aansluiten.

Het ging daarna door het mooie centrum van Brunchem en Kerkwijk om vervolgens nog een schitterende lus door Well, Wordragen en Ammerzoden te maken langs Kasteel Ammersoyen.

Terug ging het via Treurenburg naar Empel en Rosmalen waar Ton van Malsen dankbaar afscheid nam van ons.

 

Aangezien we via de Kruisstraat naar huis gingen en het nog maar kwart voor twaalf was nodigde Jack ons uit voor een consumptie onder zijn schitterende overkapping met een blik op zijn achtertuin. Daar ontwaarden wij nog een aantal opmerkelijke zaken waaronder een als een soort kunstwerk geplaatst frame van een oude specialized fiets en een tractor. Geertjan kon zijn ogen niet loslaten van die tractor en Wout niet van dat Specialized-frame. Jack stelde nog voor of Geertjan een rondje met de tractor wilde maken over zijn strak gemaaid gazon. Dat durfde Geertjan echter niet aan. Wout daarentegen had maar altegraag zijn  nieuwe specialized frame geruild tegen het frame van Jack maar helaas was het plan dat de klimop door dat frame moest gaan groeien dus ging die wens van Wout niet door.

Rond kwart over twaalf waren we weer terug in Nuland.

 

Jack bedankt voor het biertje en komende zondag de tweede vakantierit….we zullen zien waarheen..??