Ritverslag 16-08-20

Ritverslag 16-08-20

Buren


Aangezien er sinds tijden weer eens tien man op het plein stond, was het aan mij de eer om weer eens een verslag te schrijven. Ik doe dat, voor alle duidelijkheid, met heel veel plezier. Echter als er minder dan tien leden komen fietsen, dan kan ik dat niet meer opbrengen, zeker niet nu we een vereniging met 19 leden zijn. 

De opkomst van vandaag met tien man lijkt veel, maar is natuurlijk belachelijk weinig als je beschouwt dat er dan toch nog negen thuis zitten te blinken. Zeker omdat het vandaag ook nog eens uitstekend fietsweer was (wel wat warm, maar goed te doen) en Joop weer eens een schitterende tocht uit de hoge hoed had getoverd. Dat laatste moeten de thuisblijvers zich ook maar eens realiseren. De goedwillenden binnen onze vereniging doen er alles aan om het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken, terwijl bijna de helft het telkens weer laat afweten. Uitermate teleurstellend en - in ieder geval voor mij - frustrerend. Ik hoop dat degene die het aangaat zich eens achter de oren krabben en vervolgens de juiste conclusies trekken. Welke deze zijn, moet iedereen voor zichzelf beslissen. Ik ben benieuwd.

 

Voor alle duidelijkheid: een vereniging met “slechts” een tiental leden vind ik prima, maar dan moet er wel gefietst worden. Met tienen fietsen is heerlijk, ontspannen en overzichtelijk. Dat bleek ook weer vandaag. We vertrokken met een prima gemoed, na afgelopen donderdag heerlijk bij ons te hebben geborreld met (je raad het meteen goed) nagenoeg dezelfde leden die ook altijd fietsen. Een rondje Buren stond op het menu en daar waren we al een hele tijd niet meer geweest. Via de Hedelse brug gingen we naar de Bommelse brug om vervolgens via Waardenburg het nietige dorpje Est te bereiken. Dit Betuwse dorp heeft slechts 575 inwoners die voornamelijk van de fruitteelt leven. Ze hebben er ook een Zumba gymnastiekclub en een oranje vereniging met 300 leden. Het is maar dat je het weet. Van Est reden we naar Wadenooijen waar we de eerste keer de Linge overstaken. Na vervolgens de A-15 te hebben overgestoken kwamen we eerst in Kapel Avezaath (800 inwoners) en vervolgens in Kerk Avezaath (1.300 inwoners) en daarna in Zoelen (1.300 inwoners). Daar zagen we voor de tweede keer Nederlands langste rivier de Linge. Daarna reden we via Tiel en Echteld naar pauzeplaats Beneden Leeuwen, na eerst nog de brug over de Waal te hebben getackeld. Op ons vast adres in het centrum was het aangenaam toeven, ondanks dat men het daar niet al te nauw nam met de coronaregels. Na de pauze reden we over de dijk naar Druten, Afferden en zo door de hete polder naar Appeltern, waar we het pont namen naar Megen. Het daar gewenste mondkapje werd door drie van ons gedragen. Wel even een raar gezicht moet ik zeggen.

 

Daarna ging het op unne drieklets naar Joop voor weer eens een (heerlijk) drankje. Een uur duurde dit drinkgelag en het was andermaal buitengewoon gezellig. Er kwamen allerlei bijzondere sport- en vakantieverhalen over de tafel.

Ik dank Joop en Rita voor hun gastvrijheid. Zondag rijden we een rondje Son en Breugel over 100 km. We vertrekken om 08.00 uur.