Ritverslag 16-06-2019

Ritverslag 16-06-2019

Reichswald Ooypolder


Deze zondag wat mij betreft de mooiste tocht van het seizoen, Reichswald/Ooijpolder. Met uizondering van Bert stonden alle deelnemers van het fietsweekend aan de start. Met 12 man dus richting Malden en Mook. Bij de eerste klim (van Mook tot Groesbeek). Miste ik Wout want met alleen Vincent nog achter mij en 9 strijders voor mij kwam ik maar tot 11. Gerard bracht mij op de hoogte van het feit dat Wout iets eerder was omgedraaid vanwege rugklachten.

Gelukkig kon ik Martijn zijn achterwiel nog halen op de top van het klimmetje zodat ik die praat in ieder geval niet zou krijgen. Helaas hij had het niet gezien….dus hoon was  mijn deel. Later die tocht heb ik Martijn echter mijn achterwiel laten zien op de Kartenspielerweg en Holleweg.

 

Tonnie leek weinig last te hebben van zijn vakantieperikelen in het land van Erdogan. Samen met Roel op kop was vragen om problemen ook al had Roel het ook zichtbaar in zijn rug. In de Ooijpolder trokken zij het tempo, met de wind in de poepert, naar bijna 40 km per uur. Daar waar hij vorig jaar nog bijna werd aangereden op de dijk paste Tonnie dit keer iets beter op.

Bij Oortjeshekken de jaarlijkse verwondering over de prijs/kwaliteitverhouding bovendien in relatie tot het zelf moeten halen en wegbrengen van het grei resp. vuile afwas.

Maar goed het was er weer gezellig druk en het zonnetje maakte veel goed.

 

Na Oortjeshekken ging het richting de Oude Holleweg. Harm was meteen uit het zicht verdwenen en tot mijn verbazing bleven ook Tonnie, Geertjan en Alfred achter mij toen ik mij boven bij Harm aansloot. Vanaf daar gingen we via de Heilig Landstichting en de Via Gladiola terug richting Malden. Ik koos voor een paar stukjes andere weg om de afstand uiteindelijk te kunnen beperken tot 131 km. Carlos was weer niet te houden aan kop van het peloton. Maar Martijn verbaasde vriend en vijand door het toch stevige tempo zonder problemen 131 km vol te houden net als de rest. Dat belooft gelukkig veel goeds.

 

Eenmaal nabij de Naaldhof hoorde ik een piepje van mijn telefoon en ik kon de nieuwsgierigheid niet bedwingen en keek, toen ik achterop zat, even. Tot mijn teleurstelling en ook verbazing was het een bericht van Wout die mij op de hoogte bracht van het feit dat hij komend fietsweekend niet mee gaat. Zijn rug speelde hem te veel parten. Iedereen sprak zijn teleurstelling uit en het onderwerp van gesprek was daarmee gecreëerd voor de laatste 10 km.

 

Maar goed de rest kwam zonder problemen en met een goed gemiddelde na 131 km terug in Nuland aan. De Karmeliet smaakte er door Wout zijn bericht niet minder om maar toch blijft het jammer.

Ohja zonder problemen….Tonnie zei op de brug van Ravenstein dat hij van plan was zijn kopbeurt over te slaan. Ik weet echt niet meer of hij dat ook daadwerkelijk heeft gedaan. Misschien was de Turkse levensstijl hem naar zijn hoofd gestegen.

 

Volgende week nog de Maasdijkentocht met een vertrek om 08:00 uur