Ritverslag 14-06-20

Ritverslag 14-06-20

Waaaldijkentocht


Niet de Waalwijkentocht, maar de Waaldijkentocht stond vandaag op het programma.

 

Met 11 leden waren we present, waaronder nagenoeg alle deelnemers aan het weekend. Traditiegetrouw ontbrak Martijn op het appel. Na twee tochten waarin hij goed meekon heeft hij waarschijnlijk gedacht dat hij het weekend wel aankan. Martijn, dat is jouw zoveelste misrekening. Je moet namelijk kilometers in de benen hebben om drie dagen lang 130/140 kilometers te kunnen fietsen. Je hebt donderdag en volgende week zondag nog om een en ander nog wat te repareren, maar ik denk dat dit te weinig zal zijn. Sein papa alvast maar in.

 

De rest is in uitstekende doen, hetgeen opnieuw viel af te leiden uit het gemiddelde van boven de 31 p/u. Afgelopen donderdag lag dit nog een fractie hoger met ruim 32 p/u.

We reizen over twee weken met tien man en Ad af naar het Limburgse plaatsje Beesel, gelegen tussen Venlo en Roermond en ingeklemd tussen de Maas en de Duitse grens. Mocht Wout nog besluiten om mee te gaan, dan zijn we met 11 fietsers. Bijkomend voordeel daarvan is, dat je een keer heerlijk alleen achterin kan fietsen en ook naast alle andere leden komt te fietsen. Met een even aantal spreek je maar de helft. Dus Wout, meld je aan, aan de vorm ligt het niet, al zou jouw gebrom op mijn manier van fietsen anders doen vermoeden. Bedenk dat het tijdens het fietsweekend een paar kilometer per uur minder snel gaat.

 

De tocht van vandaag was prachtig als vanouds. Wel duurde het een dikke 30 kilometers alvorens we de Waaldijk bij Winssen opdraaiden. Dit is het kleinste dorp van de gemeente Beuningen en telt 2.000 inwoners. Vanuit daar reden we langs de Waal naar pauzeplaats Beneden Leeuwen. Dit dorp is met 6.500 inwoners beduidend groter dan Winssen. Woonachtig in Beneden Leeuwen is voetballer Anton Janssen. Wie is dat?, zul je misschien denken. De kenners onder ons weten dat hij de man is die in 1988 PSV in de finale tegen Benfica aan de winst in de Europacup 1 hielp door de beslissende strafschop achter keeper Silvino te schieten. Daardoor kwam PSV voor de eerste en tot nu toe enige keer in het bezit van de cup met de “grote oren”. 

Normaal pauzeren we bij onzen Herman, de broer van Wout, die eveneens in Beneden Leeuwen woont, maar wel een mindere strafschopnemer is dan genoemde Anton Janssen. Herman zit in de risicogroep en durfde het niet aan om ons te ontvangen. Begrijpelijk. Dus reden we naar hotel-restaurant “De Twee Linden” in het centrum van het dorp. Daar waren we vaker te gast. Dit keer was het appelgebak van mindere kwaliteit. Voor de rest niks mis mee. Vanaf daar hadden we er nog 50 te gaan, waarvan een groot deel tegen de wind in. Gelet op de vorm waarin we steken was dat echter geen enkel probleem. Nog voor 12.00 uur staken we bij de Kerkdijk het spoor over.

 

Na de pauze was het trouwens wel erg druk geworden op de Maas- en Waalwijk. Dat is met zo’n grote groep geen groot succes. De volgende keer zullen we toch echt meer achter elkaar moeten fietsen.

 

Volgende week (Vaderdag) maken we een rondje van 100 km door het land van Heusden. We vertrekken om 08.00 uur. Dat wordt dan meteen de generale repetitie voor ons jaarlijks fietsweekend.