Ritverslag 13-05-2019

Ritverslag 13-05-2019

Horssen


Aanvankelijk stond de generale repetitie voor onze Lentetocht op het programma, maar door het plotseling overlijden van de vader van Joop werd besloten om niet naar Boekel maar naar Horssen te fietsen. Allereerst natuurlijk spreek ik mijn medeleven uit naar de moeder van Joop, Joop en Rita en hun kinderen en hun partners. Veel sterkte toegewenst. We waren met 10 man en na het al snel als gevolg van slaaptekort wegvallen van Maarten, resteerden er nog 9 leden. Al vanaf het begin zat er een straf tempo in. Doordat dit wel gelijkmatig was ontstonden er nauwelijks of geen problemen en werd er niet gemopperd.

 

Hoe anders was dit donderdag een week terug. Toen werd er zo onbesnut hard gereden dat een aantal leden te kennen gaf dat dit op de eerste plaats gevaarlijk was en op de tweede plaats verschrikkelijk ongezellig, omdat er van buurten geen sprake was. Ik hoop dat dit soort ritjes tot het verleden behoort. Ik zou zeggen: Wie de schoen past trekke hem aan.

 

Zondag hadden we droog weer verwacht, maar rond Overasselt en ook rond Horssen kregen we toch wat regen. We begonnen overigens slecht aan deze tocht. Bij een (gevaarlijke) oversteek tussen Heesch en Oss wilde Vincent stoppen en Geert-Jan doorrijden. Aangezien dat niet samen gaat ontstond er een aanrijding tussen beiden. Resultaat: een val van Geert- Jan en een enorme slag in zijn voorwiel. Gelukkig kon hij verder. Rond de veertigste kilometer kreeg ik spaakbreuk met een slag in mijn achterwiel tot gevolg. Mijn zoveelste wielprobleem in mijn roemruchte carrière. Toen ik gisteren met mijn wiel bij de Meulenreek terugkwam doken de twee eigenaars en hun twee monteurs met gezwinde spoed achter de vensterbanken en viel de voordeur in het slot. Na een aantal smeekbedes van mijn kant werd ik toch weer in genade aangenomen. Na uitvoerig onderzoek bleek er iets mis te zijn geweest met de betreffende spaak. Het euvel is inmiddels gerepareerd en ik hoop voorgoed. We dronken koffie in de bossen bij Overasselt en kwamen uiteindelijk na 107 km weer in Nuland aan. Toch weer lekker gefietst. Zondag gaan we dus wel naar Boekel en vertrekken om 08.00 uur.