Ritverslag 12-07-20

Ritverslag 12-07-20

Overasselt


En ja daar was weer eens een nagenoeg windluwe ochtend. Wat er waaide kwam uit het noorden volgens de berichten. Op het programma stond de bekende tocht naar Rhenen maar een korte bestudering van de website van de Maasveren leerde mij dat een mondkapje nog steeds geadviseerd wordt op de veerponten over de Maas. Met de twee mondkapjes van Wout konden we de 8 fietsers op deze ochtend niet voorzien van de gewenste bescherming.

Even werd er gesproken over wat het alternatief moest worden. Ik had stiekem thuis al de, in mijn ogen mooiste, tocht van ons programma, die van Horssen, zo aangepast dat we niet door Horssen kwamen omdat we dan ook nog een maasveer (Appeltern-Megen) moesten gebruiken. Met André kwam ik tijdens het fietsen tot de conclusie dat die aanpassing de  tocht alleen nog mooier had gemaakt. In Bergharen werd een extra lus gemaakt waarmee we terug konden, via Hernen, naar de brug van Ravenstein. Uiteindelijk bleef de ronde net geen 110 km.  

Op de pauzelocatie, restaurant St. Walrick in Overasselt, was het ouwerwets druk. Van Coronaspanningen bleek niets, het was er gezellig en het gebak was overheerlijk. Ons oud-lid Henk van Nistelrooij arriveerde ook nog met een aantal Nulandse fietsers en een ploeg uit Rosmalen met minimaal 20 man kon nog net een plekje op het terras vinden.

 

Wij waren dus met 8 en dat was onderweg ook meteen onderwerp van gesprek. Nu waren Bert, Gerard en Maarten (die normaal gesproken bijna elke zondag aan de start staan) met bekende redenen afwezig, maar voor de rest misten we een aantal leden die ook nog geen 500 km op hun naam hebben staan dit seizoen. De Corona heeft het begin van dit wielerseizoen roet in het eten gegooid maar al een aantal weken zien we alle wielerploegen in grote samenstelling weer fietsen terwijl ons kluppie blijft hangen rond 10. Wat is er aan de hand…??? Misschien dat we het daar aanstaande donderdag nog kort over kunnen hebben bij de tijdrit en vakantieborrel bij Jos. Voor die tijdrit hebben ook nog maar weinig leden zich aangemeld. Ik zou zeggen doe gezellig mee tijdens en na de tijdrit bij Jos en meld je nog aan bij Bert.

 

Voor de rest weinig nieuws over de tocht van gisteren. Met een keurig gemiddelde van 31 km kwamen we strak in het gelid (niemand leek problemen te hebben met het straffe tempo) iets over 12 uur weer terug in Nuland. Volgende week de eerste vakantierit met een gebruikelijke start van 8 uur vanaf de kiosk.