Ritverslag 11-08-2019

Ritverslag 11-08-2019

Lieshout


Eigenlijk stond Son en Breugel op het programma, maar de zuid-westen wind en de herinnering aan het mooie rondje Lieshout dat we enkele weken geleden reden, was de aanleiding om hier opnieuw voor te kiezen.

Met acht man stelde de opkomst wat teleur, maar zoals Alfred terecht opmerkte: het zit niet in de kwantiteit, maar in de kwaliteit.

 

Dat laatste was volop aanwezig. André, Joop, Alfred, Wout, Jack, Wout, Geert-Jan en ik waren van de partij en we hadden er zin in. Niet zozeer om elkaar te slopen, maar lekker te fietsen en te genieten van de mooie omgeving. We reden via Vinkel, waar Jack nog een traantje wegpinkte, in een grote lus naar Dinther en Veghel en vervolgens naar Eerde. Vervolgens de A-50 over richting Nijnsel en uiteindelijk naar pauzeplaats Lieshout.

Weinig plaatsen waar het appelgebak lekkerder is dan daar op de mert.

Eigenlijk hadden we geen zin voor de terugreis en onze voorzitter liet zelfs het woord speciaalbier vallen, maar op karakter ging het toch weer op huis op aan.

Via Mariahout en nog wat stipjes in het mooie Brabantse land kwamen we na een kleine 110 km weer in Nuland aan. Mooie tocht, goeie sfeer en lekker gefietst. Meer is  er niet.

Volgende week naar Berg en Dal voor een tocht van 100 km. We vertrekken om 08.00 uur.