Ritverslag 08-09-2019

Ritverslag 08-09-2019

Rondom Wijchen


Werkzaamheden aan het spoor bij Wijchen verhinderden ons om in Horssen te geraken. Dat was wel ons aanvankelijke doel, anders hadden we deze tocht niet het rondje Horssen genoemd. Toch was het alternatief door en rond Wijchen, Leur en Bergharen niet eens zo onaardig.

We vertrokken met negen man en dat leek wat aan de krappe kant. Maar als we de vaste leden zoals Wout en Geert-Jan zouden meetellen viel dat eigenlijk best wel mee. Het weer was prima al was het met 15 graden in de ochtend best wel aan de frisse kant. Tijd dus voor de verlengstukken aan de mouwen. Anders hadden we die niet hoeven aanschaffen.

Onderwerp van gesprek was natuurlijk het opa en oma-schap van Joop en Rita. Fantastisch nieuws voor hen en natuurlijk en op de eerste plaats voor hun zoon Nicky en zijn vriendin Marleen. Ik wens hun allen veel geluk en plezier met Mik. Over de tocht zelf is niet zoveel te zeggen anders zat ik er niet zoveel om heen te zeveren.

Vlak voor de pauze haalden we nog een groepje wat oudere renners in, die meenden ons tijdens de pauze nog op een quasi-leuke manier even de les te lezen over hoe er gekoerst moest worden. Dan zijn ze bij ons toch echt aan het verkeerde adres. Wij maken daar rond Wijchen de dienst uit en niet zij. Zo, dat is gezegd. Moeten ze maar wat harder doorfietsen.

Ik besluit met de even goed als serieus bedoelde opmerking dat ik het betreur dat Carlos na een fenomenaal voorseizoen het helemaal kwijt lijkt te zijn. Of er een link is met de haast bovenmenselijke inspanningen die hij heeft moeten leveren met het leggen van de tegels in onze keuken laat ik in het midden. Carlos: kom op, je kunt het. Denk je ook nog even aan de zes tegeltjes die je nog bij ons in de berging zou leggen?

Volgende week rijden we volgens het programma.