Ritverslag 08-03-20

Ritverslag 08-03-20

Boekel


Voor het rondje Boekel kwamen 12 leden opdagen. Aangezien Joop zich met griepklachten had afgemeld was Geert-Jan onze navigator. Door miscommunicatie in het begin reden we het rondje tegengesteld. 

Andermaal waaide het erg hard wat maakte dat we allemaal flink uit onze pijp moesten komen. 

Vincent had op zaterdag al getraind en zou maar een stukje meefietsen. Hij verliet ergens rond Keldonk de groep. De rest kwam na 40 straffe kilometers uit in Handel waar we in het centrum koffie en gebak nuttigden.

 

Op dat moment stond er buiten een afgekeurde Catweazle (een tovenaar uit een televisieserie die in Nederland in 1970 en 1971 werd uitgezonden) uitgebreid te kokhalzen. 

Even later nam hij plaats aan de bar en bestelde een drankje dat verdomd veel leek op jonge klare. Dat is nou net grei dat je niet moet drinken als je net hebt overgegeven. Toch deed hij het. 

Ik weet niet wat er verder van hem is geworden, want wij vertrokken voor de laatste 48 km’s. 

We hoopten voornamelijk van de wind af te kunnen fietsen, maar dat bleek ijdele hoop. Geregeld moesten we toch weer tegen de wind in beuken en dat kostte veel kracht. Wout had vooraf al bedacht dat dit scenario zich zou voltrekken en nam geen enkele kopbeurt voor zijn rekening. Ook hij had trouwens. net als in ieder geval Vincent en Harm, op zaterdag al getraind. Ik neem aan dat Wout zondag weer gewoon plaats neemt op de voorposten. 

 

Hetgeen iedereen al jaren voorspelt kwam deze historische negende maart 2020 uit: Jack stortte in zijn geliefde Vinkel theatraal ter aarde toen hij een haakse bocht met rode asfalt met te veel snelheid nam. Ook Alfred schoof onderuit. Gelukkig viel de schade mee. Alfred had een bebloede vinger en Jack liet zich niet uit over de aard van zijn (eventueel) letsel, bang als hij was om zijn stoere imago te verliezen. Dat er in Vinkel toch zeker ook wel aardige mensen wonen, bleek wel uit het feit dat meteen na de valpartij een vriendelijke vrouw haar huis verliet en met een handdoek kwam aanzetten om eventueel hulp te verlenen. 

Gelukkig was het niet nodig. 

Even later vielen we bij Alfred op de klep voor het nuttigen van een drankje en een hapje in verband met zijn zestigste verjaardag. Het werd er andermaal heel gezellig. 

 

Volgende week staat het bekende rondje Son en Breugel op het menu. Dat betekent 100 km tussen de burries met een vertrek om 08.00 uur. Ons gemiddelde over de 86 km’s van gisteren bedroeg overigens 29 p/u.