Ritverslag 07-04-2019

Ritverslag 07-04-2019

Toch(t) effe weg Heesch


Net als vele andere jaren was het andermaal stralend weer tijdens de Toch effe weg tocht van toerclub de Voorsprong uit Heesch. Wij waren met 13 man present en dat was weer een goede opkomst. Na te hebben ingeschreven reden we in een ruime boog naar café Vingerhoeds in Oirschot. Dat was na exact 50 km na vertrek in Heesch. We zaten er heerlijk op het zonovergoten terras te genieten van koffie met gebak.

 

Het was een lichte oostenwind die maakte dat we met dik 30 per uur de pauze bereikten. Ik dacht dat het na de pauze wel wat minder snel zou gaan, maar dat was een illusie. Uiteindelijk bereikten we Heesch weer met een gemiddelde van 30.8 per uur. Dat is een mooi gemiddelde voor een tocht van 100 km met veel bochten. Vervolgens zochten we traditiegetrouw het terras op voor het nuttigen van wat trappistengrei. Ik moet eerlijk zeggen: Er is kwaaier werk te verzinnen.

 

Tegen een uur of een vertrokken we met een goed gemoed weer richting Nuland. Het was een fantastische fietstocht met 13 man in een prima vorm. Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden. Donderdag vertrekken we weer als vanouds om 18.30 uur voor een tocht van 60 km. Zondag wacht ons Berg en Dal. We vertrekken om 08.00 uur en de lengte van de tocht is 110 km. Gisteren waren we met 4 leden ook nog te gast bij Maarten in het kader van een bierproeverij. De bedoeling is dat Maarten ten behoeve van Join for Energy de Mont Ventou met de fiets gaat beklimmen en Conny te voet. Dat is een prachtig voornemen voor een geweldig mooi doel. Het werd een genoeglijke middag. Doordat het verstand dit keer zegevierde boven het gevoel konden we met een redelijk recht spoor op huis op in.