Ritverslag 06-09-20

Ritverslag 06-09-20

Horssen


Slechts 7 man aan het vertrek zondag voor de rit via Beers, Linden, Wijchen, Bergharen naar Horssen. Dit plaatsje krijgt de naam van één van de mooiste rondes die we elkaar wel één of meerdere keren fietsen. En dat terwijl we Horssen nauwelijks aankijken.

Wat valt er over Horssen te vertellen behalve dat er een collega-keukenboer van Tonny woont die trouwens nooit thuis blijkt te zijn als wij Horssen aandoen. Ruim 1600 inwoners en drie kerken waarvan nog twee in gebruik. Als je weet dat Nuland 3 keer zoveel inwoners heeft en de enige kerk toch gauw met een kleine 20 bezoekers wordt vereerd elke mis dan vraag ik mij af hoeveel er in Horssen in de kerk zitten op zondag.

De plaatselijke voetbalvereniging heet AAC/Olympia en is een fusieclub van, je raadt het misschien al, AAC en Olympia. Verder geen nieuws over Horssen.

 

Dan terug naar de pauzelocatie St. Walrick in natuurgebied de Overasseltse en Hatertse Vennen. Van oorsprong een pannenkoekenrestaurant en nu een schitterende plek om de zondagochtend in het zonnetje te genieten van een lekker bakkie koffie en heerlijk gebak.

 

Tijdens de tocht viel mij op dat het ritsen (op het commando: “achter elkaar”) steeds beter lijkt te lukken. Jos, die er nu overigens niet bij was, heeft mij vorige week nog geadviseerd dat we het ritsen zodanig uit moeten voeren dat degene die links fietst achter degene gaat fietsen die rechts van hem fietst. Daarbij hoeft niemand extra gas te geven en zijn alleen de handen aan de rem van belang. In de praktijk blijkt dat inderdaad het makkelijkst te zijn.

 

Met een lekker tempo van rond de 30 gemiddeld werd er deze zondag door Bert, Tonny, Alfred, André, Gerard, Roel en mij gefietst waardoor we kwart over twaalf (het veerpont hield wat op) weer in Nuland arriveerden.

 

Volgende week zondag rondje Oploo op het programma. Ik zelf ben er de komende twee zondagen niet dus aan André de eer om de navigatie op zich te nemen