Ritverslag 04-08-2019

Ritverslag 04-08-2019

Afferden


Ik noem het voor het gemak maar het rondje Afferden dat we gisteren met 8 man reden.

Dit stond ook vorig jaar op het programma, maar toen moesten we door het slechte weer na de pauze in Beneden Leeuwen de kortste weg naar huis nemen. Gisteren hadden we geweldig weer en konden we de hele ronde rijden. Andermaal een prachtige ronde, die kort gezegd liep via Hedel, Zaltbommel, Tiel, Beneden Leeuwen, Afferden, Druten, Deest, Appeltern, Megen en zo op huis op aan. Het mooiste stuk vond ik liggen tussen Deest en Appeltern, waar we via een mooie fietspad nog een verlaten bruggetje over unne wittering namen. Niemand te zien in de verre omgeving. Daar doe je het als fanatieke toerfietser uiteindelijk toch voor. Telkens stel ik me de vraag waar Joop het allemaal gevonden krijgt. Denk je dat je alles wel zo ongeveer hebt gezien en dan komt er weer wat nieuws. Ondanks dat we maar met acht man waren “raffelden” we de dikke 100 km af met een gemiddelde van 31 per uur.

Morgen gaan we met vijf man naar Limburg om de Mergelland route te rijden. Afgelopen donderdag waren we na het fietsen te gast bij Wout en Ine, waar we een genoeglijke avond beleefden.

Zondag rijden we Son en Breugel. Dit rondje beslaat 100 km en we vertrekken om 08.00 uur.

 

Ik sluit af met het trieste bericht over het plotselinge overlijden van ons oud lid en sponsor Hans van der Biezen. Hij fietste vele jaren met ons mee en in zijn beste jaren kon hij ons aardig pijn doen. Hij mocht slechts 64 jaar oud worden. Wij denken met respect aan hem terug en wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte.