Ritverslag 02-08-20

Ritverslag 02-08-20

De Moer


Afgelopen donderdag was er een tweede drankgelag op rij. Waren we vorige week nog bij d’n Driehoek aangeland, dit  keer kwamen we toch langs Kerkzicht én het was superweer dus waarom niet een verfrissing op het aantrekkelijke terras van dit Nulands café. Nou aantrekkelijk was/is niet echt het woord wat past bij het terras van Kerkzicht. We moesten het terras zelf verbouwen om fatsoenlijk te kunnen zitten en plaatsten ons tussen het onkruid wat welig tierde in alle hoeken. Maar goed zoals gezegd het weer was super en de drankjes (o.a. Judas bier) waren heerlijk (te heerlijk). Twee echtgenotes sloten nog aan en het was er nog lang gezellig.

Niet om het één of ander maar aanstaande donderdag belooft het nog veel mooier weer te worden….

 

Gisteren stond de derde en meteen laatste vakantierit op het programma. Met 8 fietsers togen we richting het Maxima-kanaal en later via Bokhoven, Herpt en Oud-Heusden de polder tussen Heusden en Waalwijk te doorkruisen. Langs de blauwe blokkendoos van Bol-com en aan de noordzijde van het Oude Maasje ging het uiteindelijk links naar en door Sprang-Capelle. Ik was er nog nooit geweest en werkelijk het centrum zag er gezellig en aandoenlijk uit. Het terras van het Moaske in De Moer lieten we letterlijk en figuurlijk links liggen sinds de uitbater de laatste keer nogal traag ‘ut grei’ kwam brengen.

De bediening op het alternatieve terras Auberge de Moerse Hoeve was zo mogelijk nog trager. Echter dit had zijn reden want de goedwillende ober was in de steek gelaten door een zieke collega en hij moest zowel de hotelgasten binnen als wij buiten van een natje en een droogje voorzien. Toen we aan de beurt waren maakt hij die lange wachttijd ruim goed met een schitterend bekske koffie en heerlijke appeltaart.

 

Na eerst een paar kilometer door het Tilburgse Industrieterrein te fietsen kwamen we in een verrassend mooi stukske Brabant via het Mastpad. Uiteindelijk kwamen we via Loon op Zand en de Rustende jager onder de Drunense Duinen door. Meteen hebben we het nieuwe fietspad: De Oude Bosschebaan uit geprobeerd een mooi lekker breed pad wat ons het gevaarlijke smalle stuk langs de Guldenberg ontnam en bracht nabij de verbindingsweg tussen Helvoirt en Cromvoirt.

 

Bert vond het nodig om Harm en mij terecht te wijzen voor onze snelheid. In zijn ogen 37 terwijl onze teller niet verder kwam dan 35. Maar goed even later in de Vughtse Gement reed Bert en André zelf 36 km. Per uur. Harm en ik keken elkaar aan en hielden wijselijk onze mond. Op het Dooibroek hebben we nog even geduelleerd met een collega-fietsclub met verschrikkelijk lelijke oranje helmen. Toen de situatie door wat grind en een tegenligger uit de hand leek te lopen zijn we daar maar mee gestopt. Met een mooi gemiddelde en veel genoegdoening waren we iets later (12:15 uur) en met iets meer km’s (110) op te teller terug in Nuland. Een heerlijke tocht en iedereen gelukkig.

 

Komende zondag met tropische temperaturen naar Berg en Dal vertrek 8 uur bij de kiosk.