Ritverslag 01-09-2019

Ritverslag 01-09-2019

Land van Heusden


Na afgelopen donderdag met 14 man te hebben gefietst (11 leden, Kees van Os, Henk van Nistelrooij en Jimmy van Santvoort) was gisteren met 8 leden de opkomst wat tegenvallend.

Dat was echter geen enkele reden om niet met een goed gemoed het Rivierenland tussen pakweg Heusden en Zaltbommel te bezoeken.

De dijk langs de afgedamde Maas is sprookjesachtig mooi met plaatsjes als Wellseind, Nederhemert-Noord, Aalst en Poederoijen. In Aalst raakten we nog verzeild in een zeer risicovolle situatie door een van rechts komende auto geen voorrang te verlenen. Gelukkig stopte de goede man en liep het met een sisser af. Wel moest Joop de zijweg inschieten om erger te voorkomen.

Vanuit Poederoijen reden we naar Brakel en van daaruit via Zuilichem, Nieuwaal en Gameren naar pauzeplaats Zaltbommel.

Op ons vast adres werden we aangenaam bediend door een Bommelse schone. We lieten ons de koffie, de cola en het gebak heerlijk smaken.

Terug ging het via Hurwenen, Velddriel en Hedel. Ergens in de polder reed Roel op een grote steen met een klembreuk en een gapend gat in zijn buitenland als gevolg. Een zogenaamd lepke onder het gat bracht uitkomst en Roel kon weer verder.

Na een kleine 100 km en een gemiddelde van 30.7 reden we Nuland weer binnen. Een heerlijke fietsochtend onder ideale fietsomstandigheden.

Volgende week staat het rondje Horssen op het programma. We fietsen dan 105 km en vertrekken om 08.00. Je mag dit rondje eigenlijk niet missen, zo mooi is het.