Ritverslag 01-06-20

Ritverslag 01-06-20

Reichswald - Ooypolder


Zoals ik gisteren beluisterde onder de aanwezige leden werd nog eens te meer duidelijk wat ik al eerder dacht te weten, namelijk dat de tocht door het Reichswald en de Ooijpolder de veruit populairste tocht van het hele zomerprogramma is. Daarbij kwam nog het fantastisch mooie weer, de behoorlijke opkomst (10 leden, waarvan Martijn en Vincent maar een klein deel meefietsten) en het feit dat we weer in een aaneengesloten groep mochten fietsen. 

Als gastrenner hadden we de 18-jarige Lars uit Geffen mee. Toen ik hem tijdens de pauze vroeg hoe het ging, zei hij mij dat hij er nog niks van had geleden. Ik had natuurlijk gehoopt dat ook hij wat vermoeidheidsverschijnselen had gehad, maar helaas. 

Al vanaf het begin zat - ondanks de behoorlijke tegenwind- het tempo er al behoorlijk in. Met een gemiddelde van 30 p/u bereikten we de voet van de klim van Molenhoek naar Groesbeek. Daar waar normaal gesproken de groep uit elkaar geranseld wordt bleef deze tot aan de top intact. Dat is altijd lekker voor de mindere klimmers. Vervolgens gingen we via Bredeweg en Grafwegen de Duitse grens over om daar het Reichswald te doorkruisen. Daarna komt het mooiste stuk van de tocht, namelijk het stuk tussen Frasselt en het pauze-adres Oortjeshekken bij Ooij. 

Omdat het nog geen 12.00 uur was moesten we genoegen nemen met een plekje buiten het terras. De koffie en de heerlijk koele cola smaakten heerlijk. We hadden er toen een 75 op de teller, wat maakte dat we er nog bijna 60 moesten fietsen, waaronder de Oude Holleweg en de Zevenheuvelenweg. Nog taaie kost dus. 

Toch bleven we allemaal lekker tempo rijden en kwamen we met een gemiddelde van 30.3 km p/u weer in Nuland aan. Degenen die er gisteren waren en ook mee naar het weekend gaan hoeven zich dus niet al te grote zorgen te maken, zeker als je de rest van het programma blijft volgen. Met de conditie zit het wel goed. 

Aan het eind van de tocht, ter hoogte van de weg tussen Oss en Heesch, vond een of andere malloot het nodig om ons in te halen in een scherpe bocht terwijl een grote bestelbus ons van de andere kant naderde. Een kamikaze-actie die zijn weerga niet kent. Gelukkig konden wij naar rechts zodat een frontale botsing uitbleef. Je vraagt je dan af wat zo iemand bezield. André en Harm gingen nog verhaal halen, maar de wegpiraat weigerde uitleg te verschaffen. Ik vergeet nog te vermelden dat we in het Duitse Frasselt door het oog van de naald kropen toen tegemoetkomende politie ons ongemoeid liet terwijl we op de weg fietsten in plaats van op het naastgelegen fietspad en ook nog eens in een grote groep. Niks gin verkeerd volluk die Duitsers. 

 

Zondag fietsen we een (eigen) tocht van 100 km’s met het vertrek bepaald op 08.00 uur. Ik ga er van uit dat Joop ons iets moois voorschotelt.

 

img-20200601-wa0002.jpg