Riteverslag 09-08

Riteverslag 09-08

Oploo


Waar wij met zijn zessen (Tonnie, André, Bert, Geert-Jan Roel en ik) om 10 voor 10 al aanschoven bij “Ons Moe” draaide Wout zich nog eens om achter de spreekwoordelijke gebreide boks van zijn moe.

Afgelopen donderdag nog enthousiast over zijn deelname deze zondag maar waarschijnlijk een slechte nacht deed hem anders besluiten en om 07:01 uur meldde hij zich af.

Die donderdag hebben we overigens nog heerlijk genoten bij Wout in de tuin van wat lekkers wat hij samen met Ine aan ons voorschotelde. Bedankt nog daarvoor het was heerlijk na een zwoele donderdagavondrit.

 

Vandaag stond eigenlijk Berg en Dal op het programma maar de voorspelde hitte deed ons het programma aanpassen en er werd richting Oploo gefietst. De gebruikelijke route via Vorstenbosch, Mariaheide, Handel en Westerbeek bracht ons al vroeg op het schitterende terras in Oploo. Ons Moe moest haar haar nog fatsoeneren maar kort voor 10 uur toen zich inmiddels ook al een drietal fietsers uit Venlo hadden gemeld kwam er binnen beweging. De glazen pui, waar Bert in een grijs verleden nog onaangenaam mee kennis had gemaakt, werd geopend. Een lekker bekske koffie en een goed ‘glaasje’ cola ging er goed in net als het stukske gebak.

Met de vermelding dat ‘Ons Moe’ vanaf 21 augustus ook een beperkte lunch en diner gaat serveren vertrokken wij richting St. Antonis en Ledenacker. De volledig gerenoveerde straten in Ledenacker bevestigden ons dat Oploo te lang niet op het programma heeft gestaan. Het is één van de mooiere routes met de stukjes in de omgeving van het Defensiekanaal (Mill/Langenboom) als hoogtepunten.

 

Eenmaal terug op de rechte lijn Reek Nuland stelde Tonnie voor om ook vandaag de toch wel erg warme rit af te sluiten met een kort drankgelag bij hem onder het prieeltje achter in de tuin. De oranje en grijs gekleurde snoekbaarzen in het ‘vijvertje’ van Tonnie en Brigitte konden onmogelijk onbesproken blijven. Schitterend was het. Na een paar consumpties en kortighet op het conto van Brigitte vertrok iedereen naar hun moe. Tonnie en Brigitte bedankt.

 

Voor komende zondag staat een rondje Buren op het programma. Nog even kijken hoe het zit met de mondkapjes op de pontveren anders moet er denk ik nog een alternatief verzonnen worden. Vertrek in ieder geval om 08:00 uur bij de kiosk.