Fietszegen 10-03-2019

Fietszegen 10-03-2019

Veel regen en harde windstoten, code oranje, was de voorspelling. Maar wanneer dat zou beginnen was niet duidelijk. Al in de morgen, rond het middaguur of rond 15:00 uur. Het Appje van Bert om 07:14 uur om niet te komen was gelukkig voor anderen niet het signaal om zich nog om te draaien achter moeders …….!!

Al ruim voor 08:00 uur stond Geert Jan op het plein de bikkels op te wachten. Carlos en ik waren 2 en 3 en daarna sloten van alle kanten, Gerard, Maarten, Vincent, André en Corny aan. Volgens buienradar zou het in ieder geval tussen 08:00 en 09:30 uur nagenoeg droog blijven. En dat was het ook, nagenoeg droog. We spraken af in ieder geval naar Dinther te gaan en de zegen te ontvangen. Afhankelijk van het weer bij vertrek daar zouden we de lengte van deze eerste tocht bepalen.

In Dinther bij pastoor Jansen in zijn pastorie was het toch nog redelijk druk. Diverse verenigingen waren net als wij in het nieuw gestoken. Nou ja niet iedereen van ons was in het nieuw. De kleding van  ons nieuwe, oude lid Carlos is nog in bestelling en Maarten was nog niet in de gelegenheid geweest de kleding op een geschikt moment op te halen bij Geert Jan. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het frisse blauw van ons deed het goed tussen het fluor geel van De Kachelders en het toch wat eenvoudige zwart/rood van De Voorsprong. Maar toch het zag er allemaal fris uit. Eenmaal buiten bij de kerk was het inmiddels ook fris. De voorspelling van Buienradar kwam niet uit want om 09:00 uur was het niet nagenoeg droog meer. Dat weerhield niemand ervan om de woorden van de pastoor in de regen aan te horen. Nat werd je toch van zijn wijwater.   

Omroep Brabant zorgde voor opnames die inmiddels op internet te bewonderen zijn.  Met zijn spreuk: “Gelukkig die vrede stichten, zij worden kinderen van God genoemd” en de zegen gekoppeld aan de wijwaterdouche stuurde pastoor Jansen ons op pad.

Henk van Nistelrooij en Wilfred van Erp sloten bij ons aan en wij kozen net als andere jaren voor een afwijkende route. Even was het, gezien de regen, plan om de route in te korten tot 40 km. Maar alsof onze lieve Heer er mee speelde, het zonnetje kwam tussen Dinther en Veghel door een klein gaatje in de hemel kort op ons gemoed spelen en de route werd subiet bijgesteld naar minimaal 60 km. Ook Harm was plots aangesloten. Hij had die ochtend nog met lammerende schapen te doen gehad en was daardoor enigszins verlaat maar had schijnbaar toch nog de zegen ontvangen.

De beloofde windvlagen bleven gelukkig achterwege en nat werden we voornamelijk van het water op de weg. Echt doorregenen deed het pas rond Olland. Op aandringen van Gerard koos ik toen voor een ‘binnendoorsteek’ om even later, toen het weer droog werd, er toch nog een lusje aan te koppelen. Via Gemonde en Sint Michielsgestel ging het toen naar de Dungense brug en na precies 62 km. Kwamen we met 11 man terug in Nuland. We spraken de wens uit dat we hiermee de meeste regen van het seizoen  hadden gehad en iedereen ging zijn eigen weg. Een gezamenlijke drank om de start van het nieuwe seizoen op een andere manier in te zegenen zat er gezien de natte pakken niet in. Hopelijk volgende week iets beter weer. Dan gaan we overigens de 80 km versie van de Nulandse Lentetocht fietsen….half negen bij de kiosk..!!!

 

En ohja we hadden vorige week nog zeer geslaagde Algemene Ledenvergadering waarvoor nog dank voor André voor zijn gastvrije ontvangst en Bert zorgt binnenkort voor de notulen. Ik wil nogmaals vragen of iedereen zijn agenda waar mogelijk wil blokken voor het weekend van 26 mei, De Nulandse Lentetocht.