Efteling (weg) en Oss (ATB)


Datum: 30-09-2018

Efteling (weg) en Oss (ATB)

Allereerst een korte terugblik op de seizoensafsluiting van afgelopen zaterdag. Met 15 man aten we eerst een broodje in onze met zon overgoten tuin. Dat was meteen al een gezellig begin van de dag. Daarop volgde een mooie fietstocht via de Geffense bosjes en de Maashorst naar de minigolfbaan in Schaijk. Omdat we daar aan de vroege kant aankwamen dronken we eerst nog een drankje, waarna we ons met volle overgave op het spel stortten. Er werd met het mes tussen de tanden gestreden en uiteindelijk won André voor Jack en Joop. Daarna dronken we nog wat en fietsten we rond zes uur weer naar Nuland. Bij Joop en Rita stonden een lekker koud en warm buffet en door Rita zelf gemaakte toetjes klaar en een  aantal heerlijke drankjes. Het werd daar nog een gezellige avond die - naar ik begreep - rond half elf werd afgesloten. Het was samengevat een hele gezellige, ontspannen en sportieve dag. Toen Tonny en Brigit waren aangesloten kon ook het kilometerkampioenschap worden bekendgemaakt. Tonny won voor André en Bert en nam de mooie beker mee naar huis. Zodoende kon iedereen weer fit beginnen aan - of de Eftelingentocht - of aan de eerste veldtoertocht in Oss. Ik en met mij zes anderen kozen voor een tegengestelde Eftelingentocht met als pauze-adres de Roestelberg in Waalwijk/Drunen. Het weer was traditiegetrouw fantastisch met wel een wat frisse start. Kennelijk had iedereen zin in een ontspannen ochtend en dienovereenkomstig werd er ook gefietst. De sfeer was uitstekend en gebuurt werd er volop. Tegengesteld een tocht fietsen levert altijd nieuwe gezichtspunten op en maakt zo’n tocht bijna als nieuw. Dat was ook dit keer het geval. Ik zag dingen die ik niet eerder zag. Bij de Roestelberg zaten we buiten heerlijk in de zon te genieten van onze drankjes en gebak. Uiteindelijk reden we 85 km met een gemiddelde van 28.9 km pu. De donderdagavond tochten zitten er op en zondag fietsen we het rondje Oirschot-Oisterwijk over een afstand van 90 km. We vertrekken om 08.30 uur. 

 

Ook de winterploeg is weer ontwaakt. Slechts met 4 man maar niet minder enthousiast. Roel, Corny, Carlos en ik (Joop) vertrokken om 08.15 uur richting Fitland in Oss. Daar was het nieuwe startpunt van de ATB-tocht van Oss.

 

Het was aardig koud en het zonnetje stond laag. De linten waren daardoor moeilijk te zien. De lage zon schijnt mogelijk ook de oorzaak geweest van het vreselijke ongeluk in Erp waarbij één wielrenner inmiddels is overleden en een andere zwaar gewond. Wij brengen het er tot nu toe altijd goed vanaf en je hoopt dat soort ongelukken nooit mee te maken.

 

Die lage zon was in ieder geval niet de oorzaak van de spectaculaire valpartij van Corny net op Herperduin. Hij bleef met zijn trapper achter een wortel hangen en sloeg gevaarlijk over de kop. In eerste instantie leek er niets aan de hand maar na afloop klaagde hij toch van pijn aan zijn ribben. Hopelijk valt het uiteindelijk mee.

 

We hadden afgesproken om slechts de 30 km te fietsen omdat we heen en terug ook nog 17 km moesten verwerken. Het was een eenvoudige tocht omdat alles er mooi droog bij lag. Bij de pauze troffen we Kees van Os nog waarvan ik later begreep dat het parcours van de 45 km voor een groot deel (na de pauze) was ontdaan van de linten. Onze 30 km sloten wij af bij het viaduct bij de Vorstengrafdonk om vervolgens via de Geffense Bosjes huiswaarts de keren. Carlos, met zijn nieuwe volledig geveerde Scott draaide richting Geffen en we spraken af volgende week Berlicum te gaan fietsen met eveneens een vertrek met de fiets om 08.15 uur.

 

Dat zal dan overigens zonder mij zijn. Ik heb gisteren ten minste met mij zelf afgesproken dat ik een (voorlopige) punt zet achter mijn ATB-carrière. De ‘wasbordjes’, korte knikken achter elkaar, zorgden er voor dat ik weer last kreeg van mijn rug. Ik was er na ruim 7 maanden mooi vanaf gekomen en wil die ellende echt niet meer terug. Dus mijn ATB blijft voorlopig aan de haak (als ik hem niet verkoop overigens) en ik wens de rest voor dit seizoen in ieder geval nog veel plezier in het bos. Het blijft schitterend maar het moet niet ten koste van je lichaam gaan….

 Terug naar het verslagen overzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018