Rondje Grave


Datum: 23-09-2018

Rondje Grave

Gezien de redelijk slechte voorspellingen en mogelijk de verwarring over vertrektijdstip waren we slechts met 5 man. Bert was een weekendje naar Gent dus aan mij weer de eer om het ritverslag te maken.

Veel valt  er echter niet te vertellen. Ik had niets voorbereid en slechts naar de windrichting gekeken. De wens was om 70/80 te gaan fietsen en iemand riep om koffie te gaan drinken in Grave bij de Gouden Leeuw. Het was nog droog maar redelijke fris (8 graden) toen wij via de Koksteeg, Zoggelsestraat en Vinkelsestraat richting Loosbroek fietsten. Daarna Vorstenbosch, Mariaheide, Volkel, Zeeland naar Mill. Aangezien Grave nog ongeveer 10 km verder was en we al 48 km hadden gehad probeerden we koffie te drinken bij De Valkhoeve. Helaas was de deur om 10 voor 10 nog gesloten. Dan toch maar naar Grave. Het begon echter langzaam te regenen maar voor het echt door ging zetten bereikten we Hotel de Gouden Leeuw alwaar de gastvrouw weldra een lekker bakkie koffie met gebak had geregeld. Ons voorbeeld deed goed volgen want even later zat het etablissement nagenoeg vol en werd een aanvullende kracht achter de bar opgetrommeld.

Na wat geneuzel over het Oktoberfest waar ik komende week drie dagen ga  vertoeven vertrokken we voor de laatste 25 km richting Nuland. Het was aardig koud en nat dus de snelheid met de wind in de rug zat er snel in. Vanaf Oss heeft Snel en Gezellig (3 man) nog even in onze slipstream meegefietst. Om kwart voor 12 en met  ruim 80 km op de teller waren we inmiddels zeiknat weer in Nuland.

Volgende week niets op het programma na het uitje in verband met de afsluiting van het seizoen. Ik stel toch voor om om 9 uur nog een rondje te gaan fietsen. Bovendien is er de eerste Atb-Tocht in de regio en wel in Oss. Dus zij die willen ATB-en zullen rond 08.15 uur met de fiets  vertrekken naar Nelson City Resort (bij TopOss).Terug naar het verslagen overzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018