Rondje Groene Woud


Datum: 26-08-2018

Rondje Groene Woud

Met 11 personen richting het Groene Woud. Bert had echter andere afspraken gemaakt dus ter hoogte van Schijndel liet hij ons in de steek en waren we nog met 10. Ook deze tocht brengt ons schitterende stukjes Brabantse natuur die met het weer van gisteren heerlijk blijven om door te fietsen. Vooral de stukken tussen Olland en Liempde (Karthuizerweg) en tussen Boskant en Best (Kanterseveldenweg) zijn werkelijk schitterend. Maar het mooist blijft toch het stuk wat kronkelend door het Groene Woud loopt en uit komt bij de forelvijver bij herberg De Schutskuijl. De mooiste weilanden omringt door bospartijen waar de koeien nog heerlijk buiten lopen. De regen van de dag er voor zorgde er voor dat alles heerlijk rook. Heerlijk rustig tot dat er één van ons onophoudelijk begon te hoesten.

Eenmaal bij Vingerhoeds in Oirschot aan de Oude Grintweg moesten we wat tafeltjes verschuiven om in de zon te kunnen zitten maar dat lukte. Een nieuwe eigenaar betekende nieuw personeel en een nieuwe outfit. Jammer genoeg betekende dat niet dat de slagroom goedkoper  was. Bovendien bleek hij halverwege ons gebak op te zijn.

 

Het leek mij een goed moment om te informeren bij het Geffus volk hoe Diekirch-Valkenswaard zaterdag was gegaan. Want na 21 jaar was er niemand van Tandje d’r Bij bij (helaas). Frank de Post vertelde mij dat zij verschrikkelijk weer hadden gehad wat hun had doen besluiten om na 185 km de pijp aan Maarten te geven. Er werd nog meer onweer voorspeld en hagel was reeds overkomen. Ik kon mij inhouden om te zeggen dat wij ook allerlei weersomstandigheden hebben meegemaakt maar in die 21 jaar nog nooit massaal zijn afgestapt. Maar goed het was ook wel erg dramatisch zaterdag. Dit jaar was de 40e versie en als mijn gezondheid het weer toestaat sta ik volgend jaar weer aan de start al dan niet met meer van onze leden.

Onze tocht van zondag zette zich voort richting Spoordonk om via de oevers van de Beerze  richting Oisterwijk te gaan. Via Haaren, Esch en St. Michielsgestel de gebruikelijke weg naar huis. Nog een korte sprint tussen Maarten en Roel werd beslist in het voordeel van de laatste.

En dan vergeet ik nog te vertellen dat we op de heenweg in Heeswijk bijna van de weg werden gereden. In de Torenstraat begon een bestuurder een inhaalmanoeuvre die kansloos was. In tegenovergestelde richting kwam namelijk ook een auto ons tegemoet. De eerstgenoemde kon nergens heen en koos er voor om ons dan maar bijna van de weg te rijden. Het kostte even wat gevloek en gelukkig geen valpartijen. Op de terugweg bij de Dungense Brug was het een groepje wat oudere  fietsende echtparen die ons tegemoet kwamen. Één man reed overduidelijk aan de verkeerde kant van de weg en was toch van mening dat wij hem in de weg fietsten en riep ons toe aan de kant te gaan. Wij keurig in het gelid  aan de juiste kant van de weg waren stomverbaasd en een tijdelijke gastrijder zei toepasselijk: “en dan worden wij bekritiseerd als a-sociale  weggebruikers”…

Komende zondag een rondje Brakel met vertrek om 08.00 uur.Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018