Rondje Rhenen


Datum: 19-08-2018

Rondje Rhenen

Bert verkoos de Moesel als fietslocatie boven onze tocht naar Rhenen zodat ik dit keer het verslag mag maken van de zondagtocht. Omdat ook Carlos zijn belofte niet na kon komen om aan de start te verschijnen waren we met 8 personen om de polder in te duiken. Al meteen werd duidelijk dat er een straffe wind in de rug stond. Het ging dan ook voorspoedig maar beloofde wat voor de terugtocht. Ik had er voor gekozen om de reguliere tocht aan te passen waardoor we in Rhenen iets minder te klimmen hadden maar de tocht meteen als veel anders ervaren zou worden.

Tot en met Lith weinig nieuws maar aan de andere kant van de Maas richting de Willem Alexanderbrug bleken nog een aantal weggetjes te liggen waarover we nog nooit in clubverband gefietst hadden. Met name de Merenweg was de moeite waard omdat aan de noordkant een mooi stukje natuur is aangelegd. André had weer het geluk dat hij als kopman de brug mocht aanvallen. Zoals gezegd stond de wind in de rug dus dat viel dit keer wel mee…

Vanaf Echteld gingen we om het Lingemeer en door het Ommerenveld. We volgden vervolgens de Betuwelijn onder Kesteren door om uiteindelijk bij Opheusden weer richting het noorden te gaan. Pauze was bij het pontveer van Opheusden. We waren zoals wel eerder de eerste klanten en hadden daarbij geluk dat wij het laatste restant aan appelgebak net voor de neus van fietsclub de Pedaleur uit Doetinchem opaten. Er werd nog even met flauwe bewondering gekeken naar een viertal porsches van verschillende leeftijd. Maarten en Roel konden het niet eens worden over de gemiddelde cataloguswaarde van die auto’s. Het pontveer lag op ons te wachten en een halfuurtje later gingen we richting de Grebbenberg. Het lukte mij sinds lange tijd in het wiel te blijven bij de koplopers (Roel en Alfred). Dat moest ik later bekopen op het Paardenveld en het laatste klimmetje langs het spoor richting de Rijnbrug.

Het was even uitkienen maar het lukte mij net om mijn kopbeurt net voor de Willem Alexanderbrug (Waal) over te dragen aan Roel. Nog niet eens halverwege de brug moest Roel zijn beurt al weer overdragen. Dat is al een tijd geleden dat we merkten dat ook Roel een gewoon mens is. Via Beneden Leeuwen kwamen we weer uit op de weg naar het pont van Alphen/Oyen. In de verte zag ik een peloton renners aan komen en het leek gezien de wind een goed plan om proberen aan te haken.  Het bleken de Windmolens te zijn en hun tempo was net iets minder als dat van ons maar toch misbruikten wij die mannen tot aan het pont. Op het pont ging Geffen rechts staan en Nuland links en de Pontmachinist kon het niet laten om de rivaliteit tussen de beide buurtgemeenten op te rakelen. Dit was mede gezien de overwinning van Nulandia op NooitGedacht die dag er voor voer voor geschreeuw over en weer. Tot aan de jachthaven van Lithoijen bleven we nog uit de wind fietsen maar toen vond Gerard het welletjes en hij nam het voortouw om voorbij te steken. Met ons tempo van 34 tegen de straffe wind dacht ik hen wel afgeschud te hebben maar nee ook zij dachten van ons gebruik te maken. Maar wij gingen rechts waar zij rechtdoor naar Geffen fietsten.

Na 100 km precies passeerden wij het Bernardplein was het afscheid daar. Volgende week gaan we naar het Groene Woud voor wederom een tocht van 100km. Vertrek zoals de laatste tijd 8 uur.Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018