rondje Hemmen


Datum: 03-06-2018

Rondje Hemmen

Gisteren stond eigenlijk de Keienrennerstocht van Megen op het programma. Vorige week bleek het enthousiasme daarvoor niet zo groot en bovendien staakten de Maasveren en was de route van Megen met bijna 20 km verlengd. Dat werd hem niet.

Als alternatief had ik, naar achteraf bleek, schitterend rondje uitgezet door mooie plaatsjes als Wijchen, Leur, Ewijk, Herveld-zuid en Herveld-Noord. Toen we langs de Linge westwaarts gingen bleek de wind uit een andere richting te komen. Voor Tonnie, Alfred en Roel was dat echter geen reden om de snelheid te matigen. Tegen een toch wel straf windje in bleef de teller op 34/35 staan. Mijn voor de tweede keer geresette hartje kon dat niet aan en gelukkig kon het tempo toch ook wat aangepast worden. Door Zetten en Hemmen alwaar we het Landgoed de Heerlijkheid doorkruiste zonder dat Tonnie er iets van gezien heeft. Tijdens de pauze in Opheusden heb ik hem overhoord maar hij zakte aardig door de mand.

We zaten lekker in het zonnetje bij het veerpont van Opheusden en waren de eerste klanten dus snelle bediening was gegarandeerd. Op de terugweg maakten we gebruik van het fietsveer van Dodenwaard/Druten. Hij wilde net wegvaren maar een harde schreeuw van ondergetekende was voldoende om het roer te doen keren. Het ging overigens aardig snel met zo’n boot.

Eenmaal aan de andere kant  kwamen we door het pittoreske Afferden waar in de dorpskern een muziekgezelschap (met publiek) de weg had geblokkeerd. Bergharen en Hernen waren de volgende dorpskernen waar we door heen fietsten.  Geen Maasveren dus men staakte voor een betere CAO. Alternatief was de brug van Ravenstein om daarna via een ander weg (door Koolwijk) in Berghem te geraken.

Ten slotte de gebruikelijke weg langs de snelweg naar huis. Had nog niet verteld dat we slechts met 7 leden waren. Bert had een ontstoken heup en Maarten was onderweg of net terug van de Mont Ventoux. Van anderen kenden we geen reden maar goed we waren toch mooi op tijd 12:10 uur thuis in Nuland. Volgende week rondje Brakel met een vertrek om 8 uur bij de kioskTerug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018