Rondje Oploo


Datum: 13-05-2018

Rondje Oploo

Wederom was regen voorspeld en nu was het aantal thuisblijvers jammer genoeg nog groter. Alleen André, Tonnie, Vincent, Geertjan, Wout en ik (Joop) vertrokken richting Oploo. Het miezerde een beetje en ter hoogte van Loosbroek begon het wat ernstiger te regenen. Dat verleidde een aantal van ons er toe om het regenjasje aan te trekken. Een halfuurtje verder was het echter weer droog en ging het nog ff af en aan. Het lukte ons echter nagenoeg droog in Oploo bij Ons Moe aan te schuiven.

De eigenaresse zat nog aan het ontbijt maar kon zich daarvan toch vrijmaken om ons supersnel te bedienen. Tijdens de koffie heb ik geprobeerd iedereen over te halen om het tweede deel van de tocht rustig aan te doen omdat de wind op kop zou komen. Ik zeg geprobeerd want echt gelukt was het niet met name Vincent had hele sterke benen. Het lukte hem om zowel André als mij aardig stuk te krijgen.

Op de terugweg kregen we ook nog te maken met een nieuw fenomeen wat ons aardig de stuipen op het lijf jaagde. Ter hoogte van St. Hubert reden we op een smal landweggetje toen we op de achtergrond een auto aan hoorden komen. Iemand riep “auto achter” maar voordat we konden inschuiven verhoogde die malloot hoorbaar zijn snelheid en kwam ons als een gek RECHTS voorbij (over een betonnen verharding bij een bedrijf). De schrik maar ook woede zat goed in ons lijf. Maar de auto verdween even snel als hij was gekomen dus de bestuurder er op aanspreken had geen succes.

Even voor Mill kregen we wat mij betreft het mooiste deel van deze tocht. De Nieuwenhofweg en Heufseweg is een schitterend stukje natuur waarbij je ook nog eens met een mooi bruggetje over het peelkanaal gaat. Ook de Uilweg en later de vele bochtjes in De Gagel tussen de Graafseweg en de Graafse Raam (riviertje) doen pittoresk aan.

Ten slotte moesten we net voorbij Schaijk nog de oude rijksweg oversteken toen de fietspad zonder waarschuwing plotseling veranderde in een zand/grindpad omdat men daar bezig is met de aanleg van een rotonde (ter hoogte van de Maashorst).

Net voorbij de rotonde ter hoogte van Geffen hoopte ik nog dat ik niet meer op kop zou komen tegen die wind in maar helaas. Gelukkig zette Vincent opnieuw aan voor zijn laatste krachtinspanning waarmee ik al snel de Pijp aan de afwezige Maarten gaf en gelukkig af kon draaien bij Roy Verstegen.

Het was een mooi rondje dat door het beperkte aantal deelnemers voor mij nog een hele kluif werd hopelijk zijn er zondag, als we weer naar Berg en Dal gaan meer liefhebbers op het plein (08.00 uur).Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018