Bockenreijderstocht


Datum: 10-05-2018

Bockenreijderstocht

Op Bert zijn verzoek maak ik van deze hemelvaartocht het ritverslag. Met 9 man vertrokken we voor de Bockenreijderstocht. Of het het vroege tijdstip of de lichte regen was die voorspeld was weet ik niet maar sommige vaste aanwezigen verkozen de gebreide onderbox van moeders boven deze schitterende tocht.

De lichte regen was na een stiefuurtje verdwenen en heel af en toe kwam er een voorzichtig zonnetje door de wolken. In de hoop dat we bij de Bockenreijder ook in het zonnetje buiten zouden kunnen zitten ging de tocht langs Den Dungen, Gestel, Esch, Haaren, Oisterwijk, Moergestel, Biest-Houtakker, Diessen naar Esbeek. Om te voorkomen dat we te vroeg aan de koffie zaten had ik een geheel nieuwe lus gemaakt door en achter Esbeek. Door de Tulderheyde en over de grens met België bereikten we de Mierdsedijk. Met de kerktoren van het door ons geliefde Poppel aan de rechterkant werd daar het meest westelijke punt van de route bereikt.  Ook de wind tegen was daarmee over.

Even later doken we links Landgoed de Utrecht in om, met de mooie golfbaan aan de linkerkant bij de Bockenreijder te geraken. Helaas was het het zonnetje niet gelukt om door de dikke wolken te breken. Na een korte poging toch buiten te gaan zitten verdrong de wind ons toch naar binnen. Daar schoof ook een ander wielerploeg aan om vervolgens om 10.00 uur ’s-Ochtends aan ‘de gebakke eier’ te gaan zitten. Bij sommigen van ons liep het water uit de mond maar gelukkig was ons gebak ook goed weg te krijgen. Zoals gewoonlijk kwam Ad de Bruyn (eigenaar van de uitspanning) even met ons buurten. Duidelijker kon het verschil niet zijn met  Moeke Rhenen waar we vorige week ruim drie kwartier op ons twidde bakske moesten wachten om uiteindelijk nog zonder te moeten vertrekken. Nee hier bij de Bockenreijder wordt je altijd met veel enthousiasme ontvangen en met alle egards behandeld. Dit café staat ook niet voor niets vast in de top 10 van de Café Top 100.

Even later verlieten we landgoed De Utrecht aan de oostzijde richting Middel- en Oostelbeers. Via Oirschot, Liempde, Gemonde en Schijndel kwamen we langs de plek waar die dag er voor twee oudere mannen (waaronder Govert Juin, die vele van mijn kennissen het zwemmen heeft bijgebracht) het leven hebben gelaten na een onverklaarbare eenzijdig ongeluk.

Na 122 km kregen we het nog kort aan de stok met de inzittenden van een auto die het niet echt konden waarderen dat wij de weg, onder het viaduct bij de snelweg,verkozen boven het fietspad. Nadat zij Geertjan bijna van de fiets reden klonk er nog wat geschreeuw uit een opengedraaid raampje maar daar bleef het dan ook bij.

Komende zondag en die nadert snel staat de ronde naar Oploo op het programma. Voor die 100 km vertrekken we om 8 uur bij de kiosk.Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018