Datum: 30-04-2018

Beneden Leeuwen

We zouden eigenlijk de oorspronkelijke Waaldijkentocht fietsen en koffie gaan drinken bij Herman, de broer van Wout, in Beneden Leeuwen. Wout was niet gerust op het weer en blies de tocht al op zaterdag af.
De echten lieten zich echter niet van de wijs brengen en vertrokken met 9 man voor een alternatieve Waaldijkentocht. Die ging via Hedel, Zaltbommel, Waardenburg, Neerijnen, Heesselt, Varik, Ophemert, Tiel en Wamel naar pauzeplaats Beneden Leeuwen. Het was inmiddels toch gaan regenen dus  de koffie kwam net op tijd. We speelden met de edachte om de rekening dan toch maar naar Herman of naar Wout te sturen, maar ons fatsoensgevoel liet dat uiteindelijk toch niet toe. We moesten nog wel even beslissen of we via Druten en Megen naar huis zouden gaan of de kortste weg via Alphen en Ooijen. Gezien de forse regen kozen we voor het laatste.
Halfweg kreeg Tonny nog een lekke band, weer hij. Omdat hij net een nieuwe achterband had, was dit een geval van pure pech. Uiteindelijk kwamen we uit op ongeveer 80 kilometers. Het mooie van deze alternatieve tocht vond ik zelf de grintpad langs de Waal bij Waardenburg waar we een molen en een kasteel passeerden. Nooit eerder gezien. Dat zijn dan toch weer de krenten in de pap.
Volgende week gaan we naar Rhenen voor een tocht van 100 kilometers. We vertrekken om 08.00 uurTerug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018