Veldrit Herpen


Datum: 23-10-2017

Veldrit Herpen

 

De afgelopen twee weken heb ik vanwege mijn rugklachten gekozen voor de de wegploeg. Het was bovendien schitterend weer met vorige week als uitschieter met 22 graden in het zonnetje op het terras bij de Rustende Jager (Drunense Duinen). We waren met het bestuur op pad gegaan, ja het kwam zo uit. Echter André moest vanwege de situatie met schoonvader, die later die dag is overleden, eerder afdraaien (Germa, André en Jeroen nog sterkte toegewenst).

Eenmaal op het terras drong Bert er bij ons op aan om een trappist te nemen en met het schaamrood op de wangen (het was ten slotte 10:05 uur) gaven Geertjan en ik er maar aan toe.

Maar goed gisteren zou het 12 graden worden en regen dus voldoende aanleiding om de wegploeg gedag te zeggen en de ATB van de haak te houden. We waren bovendien met een respectabele ploeg, zes man namelijk (Corny, Gerard, Wout, Roel, Jack en ik). Het was droog toen we vertrokken waardoor er toch nog ruim 500 deelnemers waren. Ook Kees van Os werd in het bos gesignaleerd en hij sloot na de toch nog gezellig aan bij ons kluppie.

Wout en ik kozen voor een afwijkende afstand (37 resp 27) en de rest mocht ook nog naar de Maashorst om de 47 km afstand af te kunnen ronden. De regen van de afgelopen dagen had nog onvoldoende invloed om er een modderzooi van te maken. Het parcours lag er prima bij en het voordeel van Herperduin is dat je nagenoeg zonder oversteekplaatsen in het bos kan blijven. Ik kwam als 2e (van de 500) bij de pauze dus iedereen moest nog in het gelid schieten om mij te helpen. En dan nog had ik lauwe soep…jammer…een gemiste kans. Ik wilde wachten op Wout maar het werd te koud met een nat shirt. Dus alleen maakte ik de tocht af zonder dat ik nog iemand gezien heb tot aan Herpen.

Bij Thekes nog even nagezeverd en gesproken over de carrière van Carlos en Martijn waarvan we hopen dat ook zij binnenkort weer aansluiten. Jack hebben we na de tocht niet meer gezien (was ook met eigen vervoer), hij had overigens een nieuwe/andere ATB gekocht die ik ’s-Middags opvallend genoeg op het sportpark van Nulandia zag staan…zonder Jack overigens. Mark heeft ook een nieuwe ATB gekocht waarover hij gisteren nog niet kon beschikken. Ik snap niet dat hij het aanbod van Gerard, om zijn antieke groene Giant te kunnen gebruiken, heeft afgewezen…haha..

 

Volgende week fietsen we onze eigen tocht dus hopelijk gaan er ook weer wat anderen mee. Vertrek 09.00 uur bij de kiosk.Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018