vakantierit Groene Woud


Datum: 31-07-2017

Vakantierit Groene Woud

Met 7 man stonden we op het plein 3 daarvan gaan naar Diekirch en wilde wel een tochtje Berg en Dal maken maar de westenwind was zo sterk dat er toch gekozen werd voor een tocht richting het zuidwesten. Ik had die ochtend achter de computer al zoiets verwacht en had een ritje via Vingerhoets op de Garmin gezet.

Via Schijndel, Olland, Liempde en Best de A2 over. Even later hadden we de meeste wind gehad. Die ochtend had ik al gedacht dat het stuk langs het spoor tussen Boxtel en Haaren (na de pauze) zwaar zou worden tegen die straffe wind in, dus kort voor de pauze hoopte ik niet dat ik dan een kopbeurt zou hebben. Dat leek zo uit te komen toen ik net voor de pauze al aan de beurt was....jammer genoeg was dat net de laatste km richting Vingerhoets en wat denk je recht tegen diezelfde wind in.

Puffend en wel werden we vriendelijk maar dwingend aangesproken door de uitbater van Vingerhoets of we de volgende keer rechtsom het pand aan zouden willen komen fietsen. Er was schijnbaar onlangs een gast aangereden door een fietser op het terras. We beloofden dat trouw te doen om vervolgens het mooiste tafeltje in de zon uit te kiezen. Het duurde even voordat de taart op tafel stond maar dat hadden ze goed gemaakt met de slagroom. Door de hoeveelheid slagroom zag je de taart bijna niet meer liggen. Ik heb de mijne dan ook gedeeld met Roel.

 

 

Na de pauze ging het dus richting Haaren. André bedankte mij voor zijn kopbeurt langs het spoor en verdacht mij er even van dat ik de route aan zou hebben gepast om zelf daar niet op kop te hoeven komen....hoewel ik het fijn uit vond komen is dat toch echt niet het geval.

Verder weinig nieuws te vertellen over deze tocht. Over Den Dungen en de Millrooise brug ging het weer huiswaarts om keurig om 12 uur bij moeders aan te kloppen.

 

Volgende week de derde vakantietocht....(mogelijk dan toch Berg en Dal)...8 uur bij de kioskTerug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018