Vakantierit Boxmeer


Datum: 23-07-2017

Vakantierit Boxmeer

Martijn en Alfred van Nistelrooij….geen familie maar schijnbaar wel een ideale combinatie voor en koppelgelijkmatigheidsrit. Afgelopen donderdag voorafgaand aan onze vakantieborrel hebben de volgende koppels: Alfred en Martijn (dus), Harm en Maarten, Bert en Jack, Roel en Marc, Joop en Gerard en ten slotte het drietal Wout, André en Corny gestreden in de Nulandse Polder om de bokaal voor de jaarlijkse tijdrit. Dit keer een gelijkmatigheidstijdrit (koppels) waarbij een vooraf bepaalde gemiddelde snelheid van 31 km per uur zo dicht mogelijk benaderd moest worden.

Er werd vooraf een opwarmrondje gereden waarbij de gemiddelde snelheid uiteindelijk 30.1 was dus iedereen wist het moest iets harder. Dat iets werd door de meesten te ruim ingeschat. Bijna iedereen reed te snel met als uitschieters Roel en Marc die met een gemiddelde van bijna 33 en een gebroken Marc  over de meet kwamen waar Ad als vertrouwd voor de tijdwaarneming zorgde. Martijn en Alfred hadden keurig 31 km en een beetje gemiddeld gereden. De bloemen en de trofee waren voor hen:

Voor de vakantieborrel werden we overigens gastvrij ontvangen bij Corny en Henriëtte. Aan niets ontbrak het. Bert had gekscherend gezegd dat er koud en warm buffet klaar zou staan en werkelijk het was onovertroffen. Henriëtte en Corny hartstikke bedankt..!

Dan de rit van gisteren. In zijn winnaarseuforie had Martijn toegezegd te zullen komen als er zou worden gepauzeerd in Oploo. Ik had mijn Garmin met de rit Boxmeer/Oploo geladen en wat denk je GEEN Martijn. Dat is dan weer jammer. Marc van der Heijden was er wel weer een keertje bij en beloofde zich komende week definitief aan te melden als nieuw lid. Dat brengt onze gemiddelde leeftijd plots een stuk lager. Met 10 de eerste vakantierit was niet verkeerd. Bert moest het vanwege zijn nog immer duistere blessure af laten weten en voor de rest neem ik aan vakantieverplichtingen. De wind was ons gunstig gezind. Ondanks dat het toch stevig waaide hadden we hem of constant schuin tegen of schuin mee daardoor konden we toch lekker doorfietsen. We hebben in Boxmeer een deel van het parcours van de wedstrijd van vanavond getest om even later in Oploo bij Ons Moe aan te komen. Waar het normaal lekker rustig was op dit tijdstip (kwart over 10) was het nu aardig druk. Er was namelijk een pauzeplaats van “Rondje 33” en wielertocht van 133 km langs 33 kernen van het Land van Cuijk. Buiten was geen plek voor onze groep dus werd er binnen plaatsgenomen. Eenmaal zittende kwam er buiten wel plek en ik liep enthousiast naar buiten waar Tonnie en Roel bezig waren met het herplaatsen van de buitenband van Tonnie (na een eerdere lekke band). Het werd er niet beter op en de conclusie dat er wel iets gescheurd zou zijn aan de buitenband dronken wij onze koffie op. Binnen werd er nog gezongen voor Gerard die vanwege zijn 60 jarig bestaan de drankjes en gebak voor zijn rekening nam. Bedankt en nogmaals proficiat Gerard.

Voor de rest eigenlijk weinig nieuws de gebruikelijke route huiswaarts over Landhorst, Venhorst, Boekel, Mariaheide, Vorstenbosch en Loosbroek werd goed verteerd. De lucht werd steeds dreigender waarna de sluizen in de Koksteeg langzaam werden opengezet..met toch nog een nat pak werd deze eerste vakantierit afgesloten om 12:15 in Nuland.Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018