Rondje Berkel Enschot


Datum: 16-07-2017

Rondje Berkel Enschot

Door allerlei omstandigheden waren diverse vaste fietsers verhinderd. Er bleven uiteindelijk 7 kanjers over die tegen een donkere lucht de tocht richting Berkel Enschot gingen fietsen. Vincent, Corny, André, Tonnie, Roel, Jos en ondergetekende (Joop).

Graag wil ik nog even terugkomen op het ritverslag van vorige week. Bert gaf daar in aan dat hij die donderdag daarvoor, na wat drankgelag bij Kerkzicht, een spiertje had verrekt bij het ophangen van zijn racefiets. Omdat ik, en niet alleen ik, dat toch wat ongeloofwaardig achtten heb ik bij terugkomst straks de proef op de som genomen. Op de gekste manieren heb ik mijn fiets opgehangen, en nog een keer...en nog een keer. Maar nee geen centje pijn. Nee Bert een spiertje verrekken met je fiets ophangen dat kan niet....kom er maar voor uit dat die klinkers in de Marie Trompstraat toch harder zijn dan ze lijken...

 

Terug naar de tocht van vandaag. De schrik sloeg André en mij om het hart toen wij zagen dat Jos zich gepositioneerd had tussen Roel en Tonnie in. Dat was vragen om moeilijkheden. Dus hebben André en ik vervolgens Jos en Tonnie vermanend toegesproken dat het toch rustig moest blijven gaan deze tocht. En zie het werkte perfect. We hebben werkelijk heerlijk gefietst. 

Er was wel wat angst dat we de pauzelocatie op het driestedenpunt (Tilburg, Berkel Enschot en Udenhout) weer moeilijk zouden kunnen vinden maar een goede voorbereiding zorgde er voor dat we zonder stotteren recht naar Brasserie Robben toereden. Of we daar achteraf blij mee moesten zijn...nou nee. Want we werden ontvangen door een sjaggerijnig schepsel die ons mededeelde dat er geen gebak zou zijn omdat de kok er nog niet was....want de oven moest aan en zij wiste niet hoe dat moest..ik wees nog op de openingstijden op hun website..tja dat gold niet voor de keuken....maar met wat moeite zou ze wel wat aardbeienvlaatjes maken.

Het duurde vervolgens een klein kwartiertje maar het resultaat mocht er toch zijn:

(Sorry voor de horizontale plaatsing, lukt niet anders)

 

Voor de tweede ronde ging ik binnen bestellen en meteen betalen. Op het bonnetje verwonderde ik me over de prijs van het vlaatje (€ 3,50 incl slagroom). Tonnie wees mij op het bord buiten waar op stond dat koffie met aardbeienvlaatje voor € 4,80 in de aanbieding was. Wij betaalden echter € 5,20 dus het leek ons een goed plan om hier over te beginnen. Het sjaggerijnige schepsel werd zo mogelijk nog sjaggerijniger toen zij € 2,50 terug moest komen brengen.

 

Nee daar gaan we niet meer naar toe. Het wordt of Udenhout of Biezenmortel volgend jaar. Het rondje zelf blijft schitterend zeker het stuk tussen Oisterwijk, Moergestel, Moerenburg en Heukelom is werkelijk schitterend.

In Vught waren Tonnie en Roel even de afspraak van het begin kwijt maar dat duurde gelukkig maar kort. Via de Dungensebrug ging het huiswaarts om mooi keurig op tijd 10 over twaalf weer thuis te zijn.

 

Komende donderdag de koppel-gelijkmatigheids-tijdrit met een start bij de kiosk om te eindigen met onze vakantieborrel bij Corny.

Komende zondag staat de eerste vakantietocht op het programma. 08:00 uur vertrek bij de kioskTerug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
VladerackenVeldtoertocht 2018 VladerackenVeldtoertocht 2018